Tijd om zaden te bestellen

Tijd om zaden te bestellen

Zaai zelf je groente, kruiden en bloemen. Je groente is niet alleen smaakvoller maar ook nog vol met vitaminen. Je oogst groente en kruiden direct uit je tuin en helpt hiermee het milieu. En wat is leuker dan een vaas vol zelf gezaaide bloemen. Start ook met zelf zaaien. Je zult er plezier aan beleven.

 

Zelf groente en kruiden opkweken

 

Seed Collection - 6 soorten in één verpakking
Seed Collection

Weet wat je eet. Als je zelf je groente en kruiden gaat telen dan voorkom je het ongewenst gebruik van bestrijdingsmiddelen.
Met wat alternatieve maatregelen zorg je zelf voor gezonde groente.

Als je kiest voor Seed Collection krijg je 6 verschillende soorten zaden in één verpakking. Prima om verschillende soorten eens te proberen.

Welke zaden

Sommige zaden worden al jaren met veel succes gebruikt, maar er zijn ook nieuwigheden. Bekijk de zadencatalogus van DeZaden.nl voor het nieuwste assortiment groente-, kruiden- en bloemzaden. Je vindt er ook nog handige tuinhulpjes. Ga wel op tijd je zaden bestellen.

Vraag de gratis catalogus van DeZaden.nl aan!

 

Wanneer zaaien

Groente uit eigen tuin
Groente uit eigen tuin

Wanneer start je met zaaien? Kijk hiervoor op de zaaikalender. Je vindt er per gewas de juiste zaaimaand, zowel onder glas als in de volle grond.

Zorg dat je op tijd je zaden in huis hebt. Op elk zaaizakje staat een beschrijving hoe te handelen.
Sommige zaden kun je beter in bakjes onder glas voorzaaien. De plantjes kiemen dan eerder.
Anderen kunnen ook direct in de volle grond worden gezaaid. Let er dan wel op dat de vogels je zaden niet opeten. Gebruik bijvoorbeeld vogelschrikband om vogels te weren.

 

 

 

 

Moestuintip – Moestuinboekje

 

Doe- en notitieboekjes
Doe- en notitieboekjes

Om je moestuin goed op orde te houden is er nu een “Moestuin Notitieboekje”. Hierin kun je per gewas alles bijhouden zoals variëteit, zaaimoment, oogstmoment, bemesting, etc.
Voor sommige groentesoorten is het belangrijk dat je teeltwissel toepast. Dit betekent dat je het volgend jaar het gewas op een andere plek moet planten. Dan komt het Moestuinboekje goed van pas. Je kunt hierin je beplantingsplan vastleggen. Al je verzamelde informatie leg je vast.  Er is ook een Vogel notitieboekje. Ook leuk als kado.

 

 

 

Zelf bloemen kweken

Ook voor bloemen geldt dat het gebruik van bestrijdingsmiddelen ongewenst is. Ga ook voor milieuvriendelijke opkweek en zaai zelf je bloemen.
Je zult versteld staan van de vele soorten welke je in je tuin of moestuin kunt opkweken.

Kies eens voor een bloemenmengsel of leg een pluktuin of plukhoekje aan.
Er zijn prachtige mengsels geschikt voor het lokken van bijv. bijen, vlinders, vogels, etc.

Bloemenmengsel Friendly Flowers
Bloemenmengsel Friendly Flowers

 

Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen. #advertorial