Tuinhulpmiddelen

Opklapbaar tuinkrukje

Opklapbaar tuinkrukje

Handige hulpjes voor het tuinieren

Handige tuinhulpjes maken het tuinieren leuker. Heb je moeite met bepaalde werkzaamheden in de tuin? Of ben je wat ouder en gaat het je niet meer zo gemakkelijk af.  Met de tuinhulpmiddelen welke tegenwoordig te koop zijn zou bijna iedereen moeten kunnen tuinieren. Het is bekend dat tuinieren mensen gelukkiger maakt. Met tuinieren blijf je in beweging wat goed is voor iedereen.
Blijf dus zo lang mogelijk werkzaam in de tuin.

 

Gemakkelijk tuinieren

Tuinieren hoeft geen vervelende klus te zijn. Er zijn veel handige hulpjes welke het tuinieren gemakkelijker maker. Klachten zoals gewrichtspijn, rugklachten, vermoeidheid kun je voorkomen door gebruik te maken van deze hulpmiddelen.
Elektrisch tuingereedschap op een accu is een manier om het tuinieren leuker te maken. En je bent sneller klaar. Maar daarnaast zijn er nog veel andere hulpmiddelen. Een paar bespreken we hier.

 

Tuinbank/kniebank

Opklapbaar tuinkrukje
Opklapbaar tuinkrukje

Met een kniekussen voorkom je zere knieën. Er zijn ook opklapbare kniebankjes waarop je zowel kunt knielen als op kunt zitten. Het krukje kun je gemakkelijk omkeren. Het bestaat uit een stevig ijzeren frame en een dubbelzijdig zitvlak. Eén zijde is van kunststof en de andere van schuim om gewrichten te beschermen tegen vuile en koude grond.

Mijn vader van 86 werkt nog steeds met veel plezier in de tuin. Hij kan met het kniebankje zich makkelijk optrekken om weer te gaan staan. Je kunt met een rechte rug onkruid wieden, planten of bollen poten.

 

 

Verrijdbaar tuinkrukje 

Verrijdbaar tuinkrukje
Verrijdbaar tuinkrukje

Een ideaal verrijdbaar tuinkrukje welke je 360 graden kunt draaien. Het krukje kun je in hoogte verstellen en is verrijdbaar. Het tuinkrukje heeft luchtbandjes. Het beschikt ook nog over een opbergvak voor bijvoorbeeld snoeischaar, schepje, zaden, etc. Al je gereedschapjes gemakkelijk bij elkaar. Ik vind dit er bijzonder handig uitzien. Vaak werk je op je hurken in de tuin. Je kunt nu gaan zitten en je werkt dan toch op hurkhoogte.

 

Veel meer hulpmiddelen

Er zijn nog veel meer handige tuinhulpmiddelen te koop. Denk bijvoorbeeld aan handgrepen voor je tuingereedschap zoals voor een bezem, vork, schoffel of hark. Een handgreep kun je op elke plek op je gereedschap vastzetten. Het voorkomt klachten van arm of pols. Je kunt exact de juiste werkmethode instellen.

Daarnaast zijn er grijpers. Met een grijper hoef je niet te bukken om iets op te rapen. Er zijn ook grijpers met een magneet. Armondersteuners geven extra ondersteuning voor je arm, elleboog en pols. Met een verlengde plantschepje hoef je minder ver te rekken.

Groen op Maat

Heb je moeite met tuinieren of vind je het wat zwaarder worden? Ga dan eens opzoek naar een handig tuinhulpmiddel. Bekijk de website van Groenopmaat.nl voor allerlei tuinhulpmiddelen.

 

 

Ergonomisch tuinschepje
Ergonomisch tuinschepje