5 redenen voor een tuinhuis

Tuinhuis in groene tuin - tuinblogger - tuinhappy

Tuinhuis in groene tuin

5 Redenen om te kiezen voor een tuinhuis of blokhut

Een blokhut of tuinhuisje, ze zijn helemaal in. Je kunt tuinhuisjes voor allerlei doeleinden gebruiken en het maakt je tuin gezelliger. Waarom kiezen mensen voor een tuinhuisje of blokhut?

  1. Opslagruimte
  2. Zit- en loungeplek
  3. Tuinaankleding
  4. Fietsenschuurtje
  5. Meststoffen

 

Opslagruimte

Tuingereedschap ophangen - tuinblogger - tuinhappy
Tuingereedschap ophangen

Een tuinhuisje wordt vaak gebruikt als extra opslagruimte. Voor tuingereedschap bijvoorbeeld is dit een ideale ruimte. Je kunt langs de muren je hark, schoffel of schop ophangen. De maaimachine kun je droog neerzetten. En je eigen schuur blijft schoon van grond en gras. Voor moestuinders is een tuinhuisje ook ideaal voor dit doel.

Accu’s van elektrisch tuingereedschap kun je in de winter het beste naar binnen halen. Ze gaan dan langer mee.

 

Tip: hang je gereedschap op, zo voorkom je roestvorming. Er zijn diverse ophangsystemen te koop, maar je kunt ook zelf iets maken.

 

Zit- en Loungeplek

Een blokhut of tuinhuis kun je ook gebruiken als lekkere zit- en loungeplek. Zorg dan wel dat je een huisje kiest met veel licht. Kijk naar het aantal ramen bij aanschaf. Koop het huisje niet te klein als je er lekker in wilt zitten. In de winter kun je een hoes over je meubels trekken tegen vocht. Een houten vloer maakt een zit- en loungeplek gezelliger. Een tuinhuis met een veranda maakt de loungeplek natuurlijk helemaal compleet.

 

Tuinaankleding

Geverfde blokhut - tuinblogger - tuinhappy
Wit geschilderde blokhut

Een blokhut of tuinhuisje in de tuin is niet alleen maar praktisch. Het staat ook gewoon mooi in je tuin. Zorg dan wel dat het tuinhuis volledig wordt opgenomen in je tuin. Kleed het aan met planten, hang er iets leuks aan en maak het vooral gezellig.

 

Fietsenschuurtje

De schuurtjes bij nieuwbouwhuizen zijn tegenwoordig erg klein. Niet alle fietsen passen dan. Een extra fietsenschuurtje is dan handig. Een blokhut als fietsenschuur is de ideale oplossing. Dubbele deuren zijn handig als je het tuinhuisje gebruikt als fietsenschuur.
Tip: koop een fietsenrekje zodat je de fietsen niet tegen elkaar hoeft te zetten. Dit maakt het in- en uitrijden gemakkelijk.

 

Meststoffen ruimte

Opslag meststoffen tuinschuurtje tuinhuis - tuinblogger - tuinhappy
Opslag meststoffen in tuinschuurtje

Tuinmeststoffen zoals siertuinmeststof of tuinkalk wil je niet altijd in je schuur opslaan.

Een tuinhuisje is dan de ideale plek voor opslag. Je kunt er dan ook je tuinzaden en kleine gereedschapjes in kwijt.
Ook je kruiwagen kun je hier gemakkelijk in opslaan.

 

 

TIP: Verf of beits het huisje in een leuke kleur. Dit is niet alleen mooi, maar verlengt de levensduur van je tuinhuis, het voorkomt houtrot en schimmel.

 

Een tuinhuis maakt een tuin gezelliger en zorgt voor meer opslagruimte. Heb jij al een tuinhuis? Stuur ons een foto (info@tuinhappy.nl). Zo kunnen we anderen inspireren.

Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen. #adv