Over tuinhappy.nl

inspiratie voor tuinliefhebbers…

over mij 

De tuin is mijn grote passie. Ik ben met grote regelmaat in onze tuin te vinden.
Ik ben werkzaam in de bloemen- en plantenwereld en heb vele jaren samengewerkt met mensen in de tuinadvisering. Daarnaast heb ik me verdiept in de tuinplantenwereld, plantenvoeding en ziekten en plagen. Mijn kennis er ervaring wil ik graag delen met anderen.

Regelmatig bezoek ik botanische tuinen en open tuindagen om ideeën op te doen. Het bekijken van andere tuinen werkt inspirerend en geeft me ideeën voor dit tuinblog.

 

Foto’s maak ik voornamelijk zelf.  Veel plezier met het bekijken van deze site en heb je tips of wil je samenwerken, laat het me gerust weten (info@tuinhappy.nl)

Elly

 

 

over dit tuinblog

Nestje in de boom

Een tuin maakt gelukkig. Groen om je heen geeft rust en energie tegelijkertijd. Er is leven om je heen in de vorm van planten, bomen, vlinders, insecten en vogels. Ook maak je de seizoenen intenser mee.
Werken in de tuin is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef.  Ook met maar weinig inspanningen kun je een mooie groene omgeving om je heen creëren. Op deze site hoop ik je enthousiast te kunnen maken voor een groenere omgeving.

Samenwerken?

Wil je samenwerken, lees dan mijn pagina “Hoe bereik je mensen met interesse voor de tuin” of stuur een email naar info@tuinhappy.nl

 

Hoe werken wij

De afgelopen jaren is de aandacht voor gedrukte tuinbladen afgenomen en is er meer interesse ontstaan voor online informatie. Ik vind het belangrijk dat dit tuinblog gericht blijft op de tuin en dat het actueel is. Mijn volgers en abonnees hebben echt iets met de tuin.

 

Juiste informatie op het juiste moment

Het is belangrijk om de juiste tuininformatie op het juiste moment te verstrekken. Wanneer moet je bekalken en wanneer is de beste tijd voor plantenvoeding? Je kunt prachtige nieuwe tuinplanten kopen, maar als je deze in een slechte bodem plant, slaat de plant niet aan.
In onze twee-wekelijkse Tuin Nieuwsbrief spelen we hierop in.

 

Informatieve en unieke content

Ik schrijf voor elk blog een uniek stuk tekst en zorg voor bijpassende foto’s. Unieke content is onze kracht.

 

Tuinhappy in de Media

Artikel “Iedereen kan een plukhoekje maken” in de Zomerbijlagen van :

  • Leidsch Dagblad
  • Haarlems Dagblad
  • Gooi- en Eemlander
  • IJmuider Courant
  • Noord Hollands Dagblad

Artikel “Samenwerken met een tuinblogger” in Bloemen en Planten Nieuws.

 

 

Contact

info@tuinhappy.nl

 

Lid: Nederlandse Tuinenstichting

Ik ben lid van de Nederlandse Tuinenstichting. Veel parken en tuinen gaan verloren door gebrek aan geld of kennis over de instandhouding en door bouw van huizen en wegen. De stichting zet zich in voor het behoud van stadsparken en bijzondere en historische tuinen en promo0t een groene leefomgeving.

www.tuinenstichting.nl

 

Lid: Vogelbescherming Nederland

Ik promoot de aanleg van een vogelvriendelijke tuin. In plaats van houten schuttingen en stenen terrassen zorgen groene hagen, struiken en bomen voor meer vogels in je tuin.
Zie ook: “Wil je meer vogels, plant een boom”

Vogelbescherming Nederland
Vogelbescherming Nederland