Loungen in eigen tuin

Hoek loungebank loungen relaxen in de tuin

Hoek loungebank

5 tips voor het zoeken naar een fijne hoek loungeset

Het is nu tijd om plannen te maken voor het nieuwe tuinseizoen. Denk eens na over de inrichting van je tuin. Kun je je tuin vergroenen? Wil je een lekkere plek om te loungen? Of een boom planten voor meer schaduw? Onderneem dan nu actie.

 

Lekkere zitplek

Je wilt genieten van je tuin. Een mooi uitzicht vanuit een heerlijke zitplek. Genieten vanuit een lekkere tuinstoel of een hoek loungeset. Waar moet je op letten?

  1. Juiste plek voor je terras
  2. Meten is weten
  3. Keuze materiaal
  4. Prijs
  5. Opslag

 

Juiste plek voor je terras

Schaduwdoek boven je terras
Schaduwdoek boven je terras

Maak van je tuin een plattegrond met de juiste maten. Als het goed is weet je inmiddels wat de lekkerste zon/schaduwplek is voor je loungeplek. Plan daar dan ook je terras. En pak het goed aan. Als je terras niet op de juiste plek is aangelegd, verplaats het dan. Je hebt dan gelijk de mogelijkheid om je tuin verder aan te passen en te vergroenen. Een schaduwdoek kan in een warme zomer verkoeling brengen.

 

Meten is weten

Musje in het gras
Musje in het gras

Op afbeeldingen en in een showroom ziet een tuinset er anders uit als thuis. Meet het set op of vraag de maten op. Plan genoeg ruimte om stoelen te kunnen verzetten.

Bekijk ook of je verhouding grijs (steen) en groen (planten) nog klopt. Loungen in een versteende omgeving is niet natuurlijk. Het is veel leuker als je uitzicht hebt op groene, bloeiende planten en misschien één of meerdere bomen.

Dit trekt ook vogels en vlinders aan.

 

Keuze materiaal

Moet je tuinmeubelenset het gehele jaar buiten staan? Of heb je plek om het naar binnen te halen? Dek het eventueel af. Bij veel leveranciers kun je er standaard een afdekhoes voor kopen. Denk ook aan je parasol. Deze is vaak nog wel binnen op te slaan.

 

Prijs

De keuze van het materiaal bepaalt voor een groot deel de prijs. Duurzame materialen gaan langer mee en hiervoor kun je dus iets meer betalen. Je jaarkosten zijn dan lager. Verdiep je dus goed in de vele mogelijkheden.

 

Opslag

Heb je een mogelijkheid om je tuinset op te slaan, doe het dan ook. Het gaat langer mee. Het winterweer, en met name een vorstperiode is minder fijn voor je set. In materiaal waarin snel scheurtjes kunnen ontstaan kan vocht blijven staan. Met vorst barsten deze scheurtjes verder open. Duurzaam materiaal voorkomt dit probleem.
De kussens zou ik sowieso naar binnen halen.  De kans op schimmelvorming is groot.

Heb je al een idee? Je hebt vast wel wat tijd om nieuwe tuinplannen te maken. Ga ermee aan de slag en kijk uit naar het nieuwe tuinseizoen.
Relax en geniet!

Relax en geniet in eigen tuin
Relax en geniet in eigen tuin

 

 

Dit artikel is in samenwerking met tuinmeubelshop tot stand gekomen.