Tuinkleding

tuinkleding
tuinkleding

Tuinkleding

– lekker en veilig werken in mooie tuinkleding – 

Tuinkleding is niet alleen bestemd voor hoveniers en groenspecialisten. Als je lekker wilt werken in de tuin is het fijn als je je goed kunt bewegen en zacht op je knieën kunt zitten. Je kunt natuurlijk een joggingbroek, spijkerbroek of t-shirt aantrekken. Maar wil je enige bescherming tegen halen, krassen, modder, vuil en water, kies dan voor speciale tuinkleding. Speciale tuinkleding kan tegen een stootje en mag vuil worden.

Onder alle weersomstandigheden kun je dan met goede tuinkleding van engelbert strauss de tuin in.

Tuinbroek


Plekje voor je mobiel of klein gereedschap

 

Tuinbroek
Tuinbroek

Een goede tuinbroek bevat goede diepe zakken en zakken met ritsen. Voor je mobieltje of klein gereedschap als een snoeischaartje of een mesje is dit erg handig.

 

Bescherming

Als je vaak op je knieën in de tuin werkt is een tuinbroek met kniebeschermers handig. Deze kun je verwijderen als je tuinbroek de was in gaat. Mijn tuinbroek gebruik ik gerust meerdere malen voordat deze de was ingaat. De tuinbroek hangt in de schuur en een beetje zand is niet zo erg.

Met een tuinbroek met kniebeschermers kun je altijd zo de tuin ingaan. Je voelt nagenoeg niets van de beschermende kussentjes. Veel op je knieën werken is slecht voor je knieën. Voor straatwerk zijn kniebeschermers sowieso aan te raden. Maar ik vind ze zelf voor het wieden ook heel handig.

 

Stevige stof

Een goede tuinbroek zit lekker en is gemaakt van stevige stof. De stof beschermt je en houd je droog. De stof is enigszins glad waardoor je niet snel blijft haken achter stekelige planten.

Voor snoeiwerk zijn goede handschoenen uiteraard ook van belang. Deze zijn bij het snoeien van struiken als bijvoorbeeld rozen zeker geen overbodige luxe. Koop ze niet te kort zodat je armen ook worden bedekt.

 

Bovenkleding

Tuinbroek voor dames
Tuinbroek voor dames

Voor je bovenkleding kun je het beste kiezen voor wind- en waterdichte ademende stof. Hierdoor kun je zweten zonder dat je er last van hebt.

 

Tuinschoenen

Kies ook voor gemakkelijke tuinschoenen. Deze moeten tegen regen en modder kunnen. Tuinschoenen en tuinklompen zijn er in diverse soorten, afhankelijk van je werkzaamheden. Kies voor een goede demping en waterafstotend materiaal.
Een goede pasvorm voorkomt blessures en spierpijn.

Overige beschermingsmiddelen

Denk bij zwaar tuinwerk altijd aan jezelf. Gebruik gehoorbeschermers en een bril indien de tuinwerkzaamheden dit vragen. Ze zijn er niet voor niets.

Al met al, maak het je gemakkelijk.

Bij engelbert strauss kun je kiezen uit veel soorten tuinbroeken, tuinschoenen en overige tuinkleding. Ook voor dames is er leuke, vlotte werkkleding te vinden en allerlei leuke kleuren.

 

 

Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen. #ad

 

 

Tuinhappy.nl is een tuin website - tuinblog met leuke ideeën en tips voor je tuin Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl