Hoe een blokhut plaatsen

Hoe een blokhut plaatsen

Hoe een blokhut plaatsen

Hoe een blokhut plaatsen

Waar moet je op letten bij het plaatsen van een blokhut? Lees onderstaande 5 tips voordat je van start gaat. Een blokhut kun je laten plaatsen. Hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Wil je geld uitsparen, plaats dan zelf je blokhut en houdt o.a. rekening met de volgende zaken.

 

Juiste maat

Meten is weten. Zorg dat je blokhut past op de plek waar deze gewenst is. Op foto’s ziet een blokhut er soms kleiner of groter uit dan in je tuin. Zet met touwen of paaltjes de maat uit in je tuin. Zo vorm je een goed beeld van het formaat van je blokhut.

 

Juiste plek

Een blokhut kun je niet gemakkelijk verplaatsen. Bepaal vooraf goed de juiste plek. Het moet mogelijk zijn er een pad naartoe te leggen. Wil je er fietsen of tuingereedschap in opslaan, zorg dan voor een verhard pad naar de ingang van je blokhut. Je blokhut is niet een op zichzelf staand iets. Maak een totaalplaatje van je nieuwe tuinlook.

 

Stabiele ondergrond

Omgewaaid tuinhuisje
Omgewaaid tuinhuisje

Je blokhut moet stabiel staan. Niet alleen recht en waterpas, maar ook op een stevige ondergrond. Je wilt niet dat bij een flinke wind je huisje omwaait. Met het huisje op deze foto is het nog goed gekomen.

Deze beschikte over stormankers waardoor de delen bij elkaar en heel bleven. Het huisje is  met een paar sterke handen weer rechtgezet.

 

 

 

Onderhoud

Geverfde tuinhuisjes
Geverfde tuinhuisjes

Bedenk voor aankoop ook hoe je het onderhoud gaat uitvoeren. Geïmpregneerde planken hoef je niet te behandelen. Onbehandeld hout kun je verven. Maar laat het niet blank, dan is je blokhut zo weg. Ook de delen welke de grond ingaan moeten worden behandeld tegen rotten. Je kunt er ook voor kiezen om je tuinhuis op funderingsbalken te plaatsen. Zo staat je blokhut vrij van de grond.

 

Afwatering

Zorg altijd voor een goed waterdicht dak. Er zijn singles of dakpanplaten beschikbaar. Het punt waar deze over of aan elkaar zitten moet waterdicht zijn. Laat je informeren bij de leverancier van je tuinhuis. Denk ook aan een goede afwatering of dakgoot. Met een dakgoot kun je het water netjes wegleiden naar een sloot of ander punt. Zonder dakgoot stroomt het water zo je tuin in.

 

Geniet vooral
Inrichting blokhut
Inrichting blokhut

 

Na plaatsing kun je een leuke inrichting bedenken. Als je je blokhut als tuinhuisje gebruikt, maak het dan vooral heel gezellig. Op internet zijn er veel voorbeelden van leuk ingerichte huisjes te vinden.

Als je dan al niet op vakantie kunt of gaat is een gezellig tuinhuisje een leuk alternatief.

 

 

Dit artikel is in samenwerking met blokhutwereld tot stand gekomen. #adv