Hypernatuur van Cor van Gelderen

Hypernatuur van Cor van Gelderen

Hypernatuur

– De juiste plant op de juiste plek –

Prachtig nieuw boek van Cor van Gelderen (Plantenkwekerij Esveld)

 

En Cor van Gelderen kan het weten. Cor geeft leiding aan Planten Tuin Esveld. Zijn familie heeft deze bekende tuinplantenkwekerij al jaren in bezit. Hij weet wat planten doen en kan ontroerd raken door de schoonheid van de natuur.

Als je rekening houdt met de omstandigheden kan een plant op de juiste plaats helemaal tot zijn recht komen. Je kunt een “Hypernatuur” creëren door de plant op de juiste manier te behandelen. Een plant is geen op zich staand iets. Het behoort tot een geheel.

Cor heeft veel tuinen en parken bezocht en door jarenlange ervaring veel plantenkennis opgebouwd. Hij deelt deze ervaring in het prachtige boek “Hypernatuur”.

Een flink boek met 256 pagina’s met prachtige foto’s van voorbeeldtuinen en parken.

 

Hypernatuur - boek met prachtige foto's
Prachtige foto’s

Hoe ontwerp je een tuin

Dit boek helpt je met het ontwerpen van je tuin. Er wordt gedacht vanuit de plant. Het maken van een mooie natuur om je heen is het doel. En dat begint bij de bodem. Als je bodem niet goed is, kun je er de mooiste planten neerzetten, maar dan gaan ze het niet doen. Verschillende tuinstijlen worden besproken en kun je bekijken aan de hand van foto’s.

 

 

Schaduw of zon

Er staan aparte plantenlijsten in voor zon- en schaduwplekken. Zo kun je voor jouw tuin de beste plant uitzoeken. Een plant op de verkeerde plek slaat niet aan.

 

 

Aanrader voor iedere tuinliefhebber

Boek Hypernatuur
Boek Hypernatuur

Hypernatuur is een aanrader voor iedereen met een tuin, of ieder die een tuin wil aanleggen. Dit boek is duidelijk vanuit de praktijk beschreven en geeft je handvaten voor je eigen stukje prachtige natuur, Hypernatuur.

Het boek staat vol met mooie foto’s van Wouter van der Tol, zowel van planten als van tuinen en parken.