De juiste boom voor elke tuin

De juiste boom voor elke tuin

De juiste boom voor elke tuin

De juiste boom voor elke tuin – 

Prachtig mooi dik boek over bomen van Martin Hermy

Het boek is niet alleen een mooi naslagwerk, maar zet je zeker ook aan het denken. Een boom plant je niet alleen voor jezelf, maar vaak ook voor de mensen na jou. Een boom overleeft veel mensen. En dus zou je ook een boom niet zomaar moeten kappen.
Bladafval en schaduw in de tuin van de buren is vaak een reden voor kap. Zonde, wellicht kun je in overleg met de buren een goed gesprek aangaan over de boom. Samen “bomen” dus.
Wellicht kan snoeien of kandelaberen een oplossing zijn.

 

Boom in je tuin

Prachtige foto's
Prachtige foto’s

Eigenlijk zou iedereen minimaal één boom in zijn tuin moeten planten. Bomen zorgen voor koeling, vangen fijnstof op en slaan CO2 op. Verder is het een huis voor veel vogels en andere insecten.
Ze nestelen in de boom, vinden er beschutting en eten. Een boom trekt vogels uit de omtrek.
Als iedereen maar 1 boom plant, heb je al miljoenen bomen in de Lage Landen en help je mee om klimaatverandering tegen te gaan. Bomen zorgen voor kleur en veranderen met de seizoenen mee. Je kunt je wapenen tegen een te hete zon onder je boom.

 

Informatief boek

Achterkant boek
Achterkant boek

2022202

Het boek bevat wel 385 bladzijden en is zeer informatief.  De standplaats, het licht, de vele soorten en typen bomen. Alles komt aan bod.  Als je een boom wilt aanschaffen of je bent hovenier of tuinadviseur dan is dit boek een mooie leidraad.

“Het beste moment om een boom te planten was 20 jaar geleden.

Het op één na beste moment is NU!”

(Chinees gezegde, Confucius (551-479  BC)

 

Ik ben groot voorstander van een boom in de tuin. Ook al heb je een kleine tuin, denk dan toch na over een boom(pje). Na een paar jaar wil je de boom niet meer kwijt. Het hoort bij je tuin, bij je leven en bij de vogels en insecten die erin wonen.

2023