Volkstuinverhalen

Volkstuinverhalen

Volkstuinverhalen

Volkstuinverhalen

– Over het boekje Volkstuinverhalen – over het groene stadsleven –

Schrijfster Suzanne de Boer en Marieke de Geus hebben zelf het geluk van een volkstuin ervaren. Ze hebben diverse volkstuinders gesproken en hun verhalen gebundeld in dit leuke boekje.

 

 

Volkstuingeluk moet je ervaren

 

Tips voor bietjes
Tips voor bietjes

Ieder met een volkstuin kan het beamen, dat gelukzalige gevoel. Je eigen stukje grond waarmee je kunt doen wat je wilt. Jij kunt er jouw groente- of bloemenparadijs van maken.

Jij kunt hier ontspannen van het drukke leven. En jij maakt hier een stukje natuur, verhoogt de biodiversiteit met vlinders, bijen en insecten. Je eet van heerlijk fruit en verse groente. Je bent in beweging en je voelt je één met de natuur.

 

 

 

De verhalen

Het boekje staat vol met verhalen van mensen met een volkstuin. Heel diverse mensen geven elk hun eigen tips. Als je het boekje hebt gelezen word je vanzelf enthousiast over het volkstuinieren.

Op sommige volkstuincomplexen staan huisjes waarin je mag koken, theedrinken en je kunt vermaken. Dit is niet op alle complexen het geval.  Vaak mag je wel een kasje of schuurtje plaatsen. Lees eerst het boekje en ga dan eens kijken bij een volkstuinvereniging. Spreek mensen aan hoe ze het tuinieren daar ervaren.

Het boekje is geschikt voor ieder met en zonder moestuin. Doorgewinterde moestuinders vinden er ook nog veel handige tips.

Tip: Schrijf je op tijd in want bij sommige verenigingen zijn al langere wachtlijsten.

De schrijfsters Suzanne de Boer & Marieke de Geus
De schrijfsters Suzanne de Boer & Marieke de Geus