Tuinkamer – verleng het buitenseizoen

Tuinkamer met uitschuifbare wanden

Tuinkamer met uitschuifbare wanden

Tuinkamer – langer genieten van het buitenleven

Met een tuinkamer verleng je het buitenseizoen

 

Wat is een tuinkamer

Een tuinkamer is, anders dan een serre, een niet geïsoleerde ruimte aan je woonhuis. Hierdoor is zo’n extra ruimte ook vaak goedkoper dan een serre of uitbouw.
Een tuinkamer bestaat voornamelijk uit glazen wanden welke je kunt openschuiven.
De wanden zijn van boven tot onder van glas, hierdoor heb je een prachtig panoramisch uitzicht op je tuin. Je ziet de vogeltjes vlak voorbij het raam lopen en ruikt de bloembollen als je de ramen wat verder openschuift in het voorjaar.

 

Waarom een tuinkamer

Je kunt eerder van het voorjaar en langer van het najaar genieten.

Van regen, wind en hagel heb je geen last. En als het zonnetje schijnt wordt het er snel lekker warm.

Als het je te warm wordt, kun je snel de wanden openschuiven en zit je meer buiten. Zeer flexibel in te delen. Feitelijk heb je meer leefruimte gecreëerd.
Je verbindt eigenlijk je woning met je tuin en ervaart meer het buitengevoel.

 

Waardevolle investering

Nu de huizenprijzen de pan uitstijgen bekijken veel mensen hoe ze hun huidige woning kunnen aanpassen. Met een mooie tuinkamer maak je je leefruimte groter en wordt je woning meer waard.
Het regenwater wordt goed afgevoerd en er zijn diverse mogelijkheden voor verlichting. Daarnaast zijn ze in heel veel kleuren verkrijgbaar, helemaal bijpassend aan je woning. Het is dus een zeer waardevolle investering.

 

Wat doe je in een tuinkamer

Je kunt er heerlijk relaxen in mooie tuinmeubelen. Je kunt deze inrichten met mooie planten zodat je er je eigen groene oase van kunt maken. Met prachtige planten in potten creëer je de juiste groene sfeer. Met tropische planten zorg je al snel voor een mediterrane sfeer.

Ook kun je er een buitenkeuken of sfeervol haardje in plaatsen. Lekker eten, drinken en relaxen is het idee.

Bij het bedrijf Metalura kun je dit zelf een keer ervaren. Zij bieden verschillende tuinkamers en je kunt hier zelfs gratis lunchen in een tuinkamer in de showroom.

  

Tuinkamer als kas

En wil je je eigen groente kweken, dan maak je van je tuinkamer een mini-kas. Je kunt er zaaibakken op tafels in plaatsen en eerder beginnen met het zaaiseizoen. Ook eenjarige tuinplanten zoals viooltjes kun je al vroeg in het voorjaar zaaien en verspenen.

Geen last van regen, wind en ongedierte. Zodra de kans op nachtvorst voorbij is, rond de IJsheiligen, plant je je zelf gezaaide plantjes in de tuin. Je moet ze uiteraard wel nog zelf water geven en ook ervoor zorgen dat het niet te warm wordt. Maar voor een liefhebber van tuinieren is dit vaak geen probleem.

 

Dus, wat je reden ook is voor een tuinkamer, het is in vele opzichten een goede investering.

 

Dit artikel is in samenwerking met Metalura opgesteld.