Vergroen je tuin – koop een boom

Een boom in de tuin trekt vogels

Een boom in de tuin trekt vogels

Vergroen je tuin en koop een boom

Een boom koop je klein, deze groeit langzaam met je mee. Bij bomenkopen.nl helpen ze je bij de keuze voor de juiste boom. Waarom een boom?

  • Meer groen
  • Meer schaduw
  • Vogel- en insectenplek
  • Levert zuurstof
  • Vangt fijnstof op

 

Meer groen

Bloesemboom (witte magnolia) - Koop een boom
Bloesemboom (witte magnolia)

Als je je tuin wilt vergroenen plant dan één of meerdere bomen. Bij bomenkopen.nl vind je ze in allerlei soorten en maten. Bedenk voordat je tot aanschaf overgaat of je een bladhoudende of bladverliezende boom wilt. In de winter is een bladverliezende boom kaal en deze loopt in het voorjaar snel weer uit. Een groenblijvende boom is het gehele jaar groen.
Een bloesemboom zoals bijvoorbeeld Magnolia of appelboom bloeit al vroeg in het voorjaar.

 

Meer schaduw

De afgelopen zomers snakten veel mensen naar een stukje schaduw in de tuin. Een dakboom is dan een ideale keuze. Een dakboom beschikt over een dik bladerdek waaronder je lekker koel kunt vertoeven.  Ook met leibomen kun je schaduw maken. De takken kun je zo buigen dat je een heel bladerscherm krijgt.

 

Vogel- en insectenplek

Groenling in boom
Groenling in boom

Een boom trekt vogels. Ze vinden er voedsel en kunnen in de boom nestelen. De aanwezigheid van vogels maakt veel mensen blij. Ook kleine insecten wonen in bomen. Ze voeden zich met het sap van de bladeren.

 

Boom levert zuurstof

Een boom zet CO2 om in zuurstof. Een mooi natuurlijk proces. Hoe meer bomen er in ons land zijn aangeplant hoe meer omzetting. Je kunt dus je steentje bijdragen door een boom te planten.

 

Fijnstof

Bomen vangen fijnstof op. Hoe groter de boom hoe meer er kan worden opgevangen. Fijnvertakte naaldbomen vangen het meeste fijnstof op.

Swing bomen
Swing bomen zorgen voor schaduw op je terras

Koop een boom niet alleen om bovengenoemde redenen. Koop een boom omdat dit fijn is voor jezelf. Je plant een stukje natuur aan. Je helpt mee de biodiversiteit te vergroten, je footprint te verlagen en de wereld een beetje groener te maken.

En wie wil dat nu niet!

 

Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen.