Koken in de tuin

Koken in de tuin - buitenkeuken

Koken in de tuin - buitenkeuken

Koken in de tuin

Lekker genieten van het buitenleven met je vrienden. Koken in de tuin. Heerlijk wokken of bakken op je buitenkeuken bbq. Dat is vakantie in eigen tuin. Je hoeft er niet voor weg. Richt je tuin op een goede manier in. Met een lekker terras en een stukje groen.

 

Het buitenleven


Na de afgelopen periode heeft iedereen weer zin in de zomer. En als je liever niet in een vliegtuig stapt of ver weg wilt, dan blijf je toch lekker thuis. Maak van je tuin een vakantieplek.
Met een plek om een lekker drankje te drinken en daarnaast wat te koken of te bakken op je big green egg of buitenkeuken.  Maar bedenk wel dat een klimaatvriendelijke tuin naast een terras ook een (flink) stuk groen moet zijn. Een terras met enkel tegels is niet goed voor de waterhuishouding.
Bij een flinke regenbui stroomt het water het riool in.

Buitenkeuken onder een afdak
Buitenkeuken onder een afdak


Groen in het tuinontwerp en koken in de tuin

Zorg dus ook voor een stuk groen in je tuinontwerp. Gras bijvoorbeeld fungeert als buffer voor wateropvang. En ook groene en bloeiende borders nemen water op. Het werkt als een spons. Het water wordt opgenomen en later weer afgegeven.
Bloeiende borders trekken vlinders aan. Bomen en struiken zijn interessant voor vogels. Het is toch veel leuker als vanaf je terras uitzicht hebt op een mooi stukje natuur in je tuin?
En daarnaast zorgt het ook voor verkoeling als het te warm is. Lees ook ons blog “Meer vogels in de tuin” en “Een koel huis begin in de tuin

Vlinder op zinnia
Vlinder op zinnia

Heb je kinderen of huisdieren denk dan serieus na over een stukje gazon. Het is heerlijk spelen en ravotten op gras. En je kunt je ligbed er prima op kwijt. Onderhoud van een gazonnetje valt mee. Maaien is het meeste werk, maar dit kun je door een robotmaaier laten doen. Zorg verder voor een paar keer per jaar gazonvoeding en je bent klaar. Een groot terras is vaak meer werk, denk aan bladeren op je terras, warmtestraling en groene aanslag.

Hond in gras gazon
Hond in gras gazon

Buitenkeuken

 

Een buitenkeuken kun je het beste plaatsen tegen een bestaande muur en op een schaduwplek. Schaduw is voor beplanting vaak moeilijk. Veel tuinplanten doen het beter in de zon. En wellicht wil je een afdakje maken voor je buitenkeuken, dan is dit ook gemakkelijker tegen een muur aan. Een bbq of big green egg is ook te koop op wielen of geïntegreerd in een tafel op wielen. Deze kun je dan snel onder je afdak plaatsen.

 

Denk dus goed na voor de juiste plek voor je buitenkeuken of bbq. En geniet vervolgens van koken in de tuin en van een fijn vakantiegevoel!

 

Dit artikel is in samenwerking tot stand gebracht. #adv