Tuinset kopen

Tuinhappy - Wicker loungeset

Wicker loungeset

Tuinset kopen

 

– 7 tips bij het kopen van een tuinset –

Waar moet je op letten bij het kopen van een tuinset? De mogelijkheden zijn inmiddels eindeloos en je wilt natuurlijk een tuinset of loungeset kopen welke goed bij je past.

 1. Lekkere zit
 2. Formaat
 3. Kussens
 4. Gewicht
 5. Materiaal
 6. Prijs
 7. Onderhoud

 

 1. Lekkere zit

Je wilt een tuinset kopen. Deze moet natuurlijk lekker zitten. Logisch natuurlijk, dit is ook voor mij het belangrijkste. Bedenk dus eerst of je bijvoorbeeld een loungeset wilt of een set met terrasstoelen.
Bij een loungeset zit je wat meer onderuit en in een set met terrasstoelen zit je meer rechtop. Voor een heerlijk gezellig borreluurtje, tapas of tijdens het lezen van een heerlijk boek is een loungeset heerlijk. Wil je liever met een bord op de tafel iets eten of spelletjes doen, dan is een set met terrasstoelen vaak handiger. En heb je liever een voetenbankje (locker), zoek dan een set uit met een combinatie van stoelen en lockers. Bedenk dus eerst waar je je tuinset voornamelijk voor wilt gebruiken.

 

 1. Formaat

Tuinhappy - formaat tuinset
Tuinhappy – formaat tuinset

Meten is weten. Voordat je een tuinset gaat bestellen kun je het beste eerst thuis opmeten hoeveel ruimte je set maximaal mag innemen. Je zult niet de eerste zijn die een heerlijke loungeset heeft besteld en vervolgens moet constateren dat het niet past op de plek waar je deze bedacht had. Let goed op de zithoogte en de schuinte van de rugleuning. Zijn de rugleuningen verstelbaar of niet?

 

 1. Kussens

De kussens van je tuinset zijn zeer bepalend voor de uitstraling. Houd je van modern en strak of zoek je liever iets knussers. Heb je ruimte gereserveerd voor je kussens binnen? Of is er een opberghoes of kussenbox beschikbaar om je kussens tegen de regen en wind te beschermen? Voor loungesets zijn er complete afdekhoezen beschikbaar. Bekijk ook de dikte van de kussens.

 

 1. Gewicht

Let ook op het gewicht. Er zijn tegenwoordig meerdere tuin- en loungesets verkrijgbaar van wicker en aluminium. Dit is veel minder zwaar dan de voorheen gangbare materialen. Heb je een vaste plek, bijvoorbeeld onder een tuinoverkapping, dan is het gewicht weer wat minder belangrijk. Bedenk ook of de tuinstoelen inklapbaar moeten zijn zodat je ze bijvoorbeeld in een tuinhuisje of prieeltje kunt opslaan. Ook de tafels zijn vaak inklapbaar of uitschroefbaar zodat ze gemakkelijk in de winterstalling kunnen worden opgeslagen.

 

 1. Materiaal

Tuinhappy Wicker platte draden
Wicker platte draden

De keuze van het materiaal hangt af van je wensen. Vind je het belangrijk dat je tuinset van duurzame materialen is gemaakt? Of kies je voor een lichtgewicht aluminium frame? Ook hout wordt gebruikt voor het maken van tuinsets. Wicker is een modern materiaal welke wordt geweven en een lange levensduur heeft. Het is een vervanger voor rotan en is veel minder gevoelig voor weersinvloeden. Het wordt om een frame van aluminium of RVS gedraaid. Wickerdraad is er in diverse structuren: ronde draden, platte draden of halfronde draden. Dit bepaalt de look van je tuinmeubilair. Ook aluminium en hout gaan lang mee. De trend van dit seizoen is zwart, grijs en wit.

 

 1. Prijs

Tuinhappy - loungeset op balkon
Loungeset op balkon

Je beschikbare budget bepaalt de prijs. Kijk goed rond waar je een tuinset wilt kopen. En, als je online koopt, let dan ook goed op de verzendkosten. Sommige leveranciers bezorgen gratis, bij anderen kun je het gratis afhalen.

 

 1. Onderhoud

Vergt het tuinset onderhoud? Wicker bijvoorbeeld is gemakkelijk te onderhouden met een sopje van lauw water en zeep. Gebruik in ieder geval geen hogedrukreiniger om deze schoon te maken. Voorkom beschadiging aan je tuinset. Wicker meubelen kunnen buiten blijven staan. Met strenge vorst kan het vlechtwerk wel kleine barstjes veroorzaken. Als je het tuinmeubilair niet gebruikt, ruim de kussens dan zeker op. In huis of in een speciale kussenbox of hoes.

 

Vakantie in eigen tuin

Tuinhappy - vuurhaard
Tuinhappy – vuurhaard

En heb je je tuinset of loungeset eenmaal gekocht zorg dan ook dat het gezellig wordt. Maak het terras of balkon leuk door het aan te kleden met groene of bloeiende tuinplanten. En koop er een paar mooie potten bij in de stijl van je tuinset.

En wordt het ’s-avonds te koud? Met een extra tuinhaard of heater kun je de avonden verlengen. Zo kun je lekker vakantie vieren in eigen tuin. En natuurlijk mogen de bbq, hapjes en drankjes niet ontbreken.

Maak er een mooie zomer van!

 

 

 

 

Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen. #adv