Wilgentenen schutting

Wilgentenen schutting

Wilgentenen schutting

Tips voor een wilgentenen schutting

 

In dit blog meer info over hoe je zelf een wilgentenen schutting kunt vlechten en plaatsen. Je kunt het ook laten vlechten of kiezen voor kant- en klare schuttingpanelen. Nog gemakkelijker.

 

Wat is een wilgentenen schuttingWilgenschutting in frame

Dit is een natuurlijke afscheiding van lange gevlochten takken van de wilgenboom. De takken worden gevlochten tussen houten palen en vormen zo een natuurlijke afscheiding. Er is amper onderhoud nodig en ze gaan wel 8 tot 10 jaar mee. Bij Van Aalsburg B.V. kun je een doe-het-zelf pakket kopen zodat je de schutting zelf kunt vlechten. Je krijgt dan alle benodigdheden met een duidelijke uitleg erbij. Je kunt het pakket ophalen of thuis laten bezorgen.
Vind je dit te lastig dan kunnen medewerkers van Van Aalsburg de schutting ook bij je thuis komen vlechten. Of je bestelt kant- en klare schuttingpanelen in een frame.

Voordelen wilgentenen schutting:

  • Natuurlijk product
  • Oer-Hollands
  • Milieuvriendelijk
  • In breedte en hoogte aanpasbaar
  • Gebogen vormen mogelijk

 

Natuurlijk product

 

Palen en wilgentakken voor een schutting
Palen en wilgentakken voor een schutting

Voor deze schutting worden takken van de wilgenboom gebruikt, een puur natuurlijk product. De gebruikte takken zijn wel ca. 5 meter lang en 2 tot 3 centimeter dik.

De palen waartussen deze worden gevlochten zijn van kastanje of wilgenhout en gaan 60 tot 80 centimeter de grond in.

Zo staat je schutting goed stevig.

 

 

 

 

Wil je je afscheiding nog groener of kleurrijker maken? Plant er dan klimplanten zoals Clematis, Kamperfoelie, Hedera, etc. tegenaan. Het mengt zich goed met de wilgentakken. Tevens verlengt het de levensduur van je schutting.

 

 

Oer-Hollands

 

Grienden in Nederland
Grienden in Nederland

Wilgen vormen al eeuwenlang een bekend gezicht in de hollandse polders, op boerderijen en erven. En de bekende wilgenkatjes zijn bij velen bekend van een mooie bos in een vaas. Lange rijen (knot-)wilgen zijn een bekend onderdeel van het hollandse landschap. De wilgentakken voor de schuttingen komen van zgn. hollandse grienden waar ze speciaal voor dit doel staan aangeplant.

 

 

Milieuvriendelijk

 

Door allereerst gebruik te maken van takken en hout uit de regio voorkom je onnodig vervuilend transport uit verre landen. In een duidelijke video zie je hoe de takken in Nederland worden geoogst en het vlechtwerk wordt gemaakt. De beste periode voor het vlechtwerk is van november tot en met juni, dan zijn de takken het meest buigzaam.

 

In breedte en hoogte aanpasbaar

 

Draaideur van wilgen
Draaideur van wilgen

Je bent niet gebonden aan standaard schuttingmaten. Het vlechtwerk is in breedte en hoogte aan te passen aan je wensen.  Zelfs kleine moestuinbakken, een poort of een draaideur kunnen worden gevlochten.

 

Gebogen vormen mogelijk

Wil je geen rechte afscheiding maar een meer organische vorm. Ook dit kan eenvoudig met een afscheiding van wilgentakken.

 

Wil je meer informatie over een wilgentenen schutting?
Bekijk dan de website van Van Aalsburg B.V.

 

Telefoon +31 (0)418 203 687 of  +31 (0)418 58 12 29

info@vanaalsburg.com

Paalgraaf 11
4174 LC Hellouw

 

Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen. #adv