5 tips bij aanschaf van een tuintafel set

Tuintafel set in het gras - tuinhappy - tuinblogger - blogger tuin - tuinieren

Tuinset met inklapbare stoelen

5 Tips bij aanschaf van een tuintafel-set

Tuinmeubelen koop je niet elke dag. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een tuintafel set?

  1. Grootte
  2. Opklapbaar
  3. Hoogte
  4. Materiaal
  5. Prijs

 

Grootte tuintafel-set

Tuintafel set 4 personen inklapbaar - tuinhappy - tuinblogger - blogger tuin - tuinieren
Tuinset met 4 stoelen

Allereerst bepaal je de grootte. Met hoeveel mensen wil je aan de tafel kunnen zitten? En met hoeveel gasten wil je rekening houden?

 

Zorg in ieder geval dat je met je gehele gezin aan tafel kunt zitten. Extra stoelen voor gasten kun je dan snel erbij plaatsen.

En meet je terras op om te zien of het set goed past. Extra ruimte rondom het tuinset is nodig om stoelen te kunnen verplaatsen en makkelijk te gaan zitten.

 

 

Opklapbaar

Opklapbaar bistroset - tuinmeubelen - tuinhappy - tuinblogger - blogger tuin - tuinieren
Bistroset voor 2 personen

Is het nodig dat de tuinstoelen opklapbaar zijn? Als je regelmatig een wisselend aantal mensen aan tafel hebt is het handig als je meerdere opklapbare stoelen kunt toevoegen. Het is dan mooi als je dezelfde soort stoelen hebt. Deze passen dan ook qua hoogte goed bij de tafel.

 

Hoogte

Het is belangrijk dat je een compleet set koopt. De hoogte van de tafel en stoelen zijn dan op elkaar afgestemd. Als je losse stoelen koopt met leuningen let dan goed op dat deze onder de tafel geschoven kunnen worden.  En dat je niet te laag zit bij de tafel. Niets is zo onhandig als je eet van een tafel die te hoog is ten opzichte van je stoel.

 

Materiaal

Het materiaal is bepalend of je het tuintafel-set buiten kunt laten staan. Een houten set is duurzaam en kan buiten blijven. In het voorjaar kun je de groene aanslag eraf halen met bijvoorbeeld een hogedrukreiniger. Let bij wicker en aluminium op dat er geen scheurtjes in het materiaal ontstaan. Op zich is dit geen probleem. Enkel bij vorst kan het water in de scheurtjes uitzetten en scheurt het verder. Een afdekhoes over je tuintafelset is een oplossing.
Als je genoeg ruimte hebt (een serre of garage bijvoorbeeld) kun je het gehele set naar binnen halen.
Opklapbare tuinstoelen zou ik sowieso naar binnen halen. Ze waaien dan ook niet weg.

 

Prijs van een tuintafel-set

Uiteraard is de prijs ook iets om rekening mee te houden. Bepaal vooraf je budget en kijk wat je hiervoor kunt vinden. Bedenk wel dat je een tuintafelset voor meerdere jaren koopt. Een duurzaam set kan heel lang meegaan.

Ga niet over één nacht ijs, kijk goed rond wat er te koop is en zoek iets leuks uit. Zo kun je komend voorjaar/zomer al genieten van je mooie tuintafelset.

Wit tuintafel-set
Wit tuintafel-set

 

Dit artikel is in samenwerking met tuinmeubelen.nl tot stand gekomen. #adv