Vakantie in eigen tuin

Tuinhappy - vakantie in eigen tuin

Tuinhappy - vakantie in eigen tuin

Vakantie in eigen tuin

Plukboeket uit eigen tuin
Plukboeket uit eigen tuin

Vakantie in eigen tuin, je hoeft niet ver te reizen om het thuis naar je zin te hebben. Met de juiste tuinmeubelen, leuke accessoires, lekker eten en drinken en gezellige lichtjes waan je je ook thuis in vakantiesferen.

Dus trek je vakantiekleren aan en geniet!

 

 

Tuinmeubelen

Luxe tuinset
Luxe tuinset

Net als nieuwe meubels in huis zijn ook je tuinmeubelen soms aan vervanging toe. Een lekkere loungehoek, een luxe eet- en zithoek of een hangmat kunnen het leven aangenamer maken.
Bedenk voordat je iets nieuws aanschaft waar je je nieuwe tuinmeubelen gaat neerzetten en hoe groot het zou kunnen zijn. Meten is weten. En vergeet ook niet een lekker voetenbankje of handig bijzettafeltje.

 

Leuke accessoires

Hortensia in pot
Hortensia in pot

Leuke accessoires maken het feest compleet.

Voor een vakantie in eigen tuin zijn bloemen en planten belangrijk. Heerlijk geurende planten,  vogels en vlinders die om je heen vliegen, kunnen helpen snel het vakantiegevoel te ervaren. Steeds meer mensen verduurzamen en vergroenen nu hun tuin. Koop mooie potten en gezellige kleurrijke of geurende planten. Een mooie Agapanthus, Oleander of palm zorgt bijvoorbeeld voor een mediterrane sfeer. Met hortensia’s en rozen creëer je een meer romantische sfeer.

 

Met eenjarige planten en perkgoed tover je al dit seizoen je terras om in een andere sfeer. Meer vaste planten in je tuin zorgen op de langere termijn voor meer groen en meer kleur. Lees ook het artikel “biodiversiteit” voor meer vogels en vlinders in de tuin.

Zorg ook voor voldoende schaduw d.m.v. een pergola, schaduwdoek of terrasoverkapping.

Lekker eten en drinken

BBQ schotel
BBQ schotel

Dit hoort ook bij een vakantie in eigen tuin. Maak lekkere hapjes en drankjes of laat iets bezorgen.

De restaurants zullen je er dankbaar voor zijn.

Je hoeft niet allemaal een luxe buitenkeuken te hebben, met een kleine bbq of een skottelbraai maak je zelf ook de heerlijkste gerechten.

 

Gezellige lichtjes

Hang leuke lampjes op in de tuin, kleed het aan met vaasjes met bloemen en doe samen spelletjes.
En steek de vuurtafel aan, supergezellig voor als het wat donkerder en kouder gaat worden. Het heeft als voordeel dat je geen last hebt van rook of vonkjes. De bijbehorende gasfles is in de tafel weggewerkt.

 

Dus schenk jezelf iets lekkers in en geniet van de zomer!

 

 

Rozen in de tuin
Rozen in de tuin

 

Dit artikel is in samenwerking met Tuinmeubelshop tot stand gekomen.