Buitenverlichting op batterij

Buitenverlichting op zonne-energie

Buitenverlichting op zonne-energie

Buitenverlichting anno 2021

Buitenverlichting op zonne-energie, dat is waar het anno 2021 over gaat. Het is fijn om je huis en je tuin goed te verlichten, maar dan wil je geen hoge energierekening. En ook geen energie verspilling. Een buitenlamp op batterijen is dan de oplossing. De batterij slaat de zonne-energie van overdag op en geeft het later af.  Geen onnodig gebruik van energie dus.

 

5 voordelen van buitenverlichting op zonne-energie op een rijtje

 

Geen kabels

Padverlichting op bewegingssensor
Padverlichting op bewegingssensor

Stroomkabels wil je liever niet door je tuin. Je moet graven en er is altijd een kans dat je de kabel een keer per ongeluk doorspit.
Geadviseerd wordt om stroomkabels in een buis in te graven. Elektriciteitsleiding of rioolbuis wordt hiervoor vaak gebruikt.

 

Voor Solar-lampen hoef je geen stroomkabels te leggen.

Je kunt de lampen snel plaatsen.

 

Op elke plek verlichting

Buitenverlichting op zonne-energie kun je op elke plaats installeren. Je bent niet afhankelijk van een stroompunt in de buurt. In de meest afgelegen hoekjes kun je een leuke Solar-lamp plaatsen. Zorg wel voor een plek waar voldoende zon komt overdag zodat de lamp goed kan opladen.

 

Moderne look

Buitenverlichting - tuinlantaarn
Buitenverlichting – tuinlantaarn

Vroeger ging het vooral om buitenlampen van het type lantaarn. Inmiddels is er een grote hoeveelheid moderne buitenverlichting te koop. Voor elk type tuin is er wel een geschikte lamp. Bij een moderne strakke tuin passen geen nostalgische lantaarntjes. Deze zie je meer bij landelijke en romantisch ingerichte tuinen. Maar ook deze zijn te koop op zonne-energie.

 

Automatische schakelaars

Veel lampen zijn uitgerust met een lichtsensor of een bewegingssensor. Je hoeft er dus zelf niets aan te doen. De lamp gaat aan bij een bepaalde hoeveelheid licht (als het donker wordt) of als er beweging in de buurt wordt geconstateerd. Een combinatie van deze twee sensors bestaat ook.
Een buitenlamp met bewegingssensor is ideaal bij de voor- of achterdeur. Als je thuiskomt in het donker is het handig als je het sleutelgat kunt zien.  Plaats de lamp zo dat niet bij iedere langslopende kat de lamp al aanspringt.

 

Breedstraler of verstraler

Een breedstraler is de ideale lamp als je een kort stuk in de breedte wilt uitlichten. Sommige lampen hebben een extreem breed bereik tot meer dan 80 graden.
Een verstraler is meer een spotlicht. Deze gebruik je als je specifiek iets wilt uitlichten.

 

Buitenverlichting op batterij past helemaal in de tuintrends. Duurzaam zonder onnodige verspilling van energie.

Maak eens een tuin lichtplan. Heb je op alle gewenste plaatsen voldoende licht? Bekijk eens waar je nog iets kunt aanvullen. Als je buitenverlichting op batterij aanschaft hoef je het voor de stroomrekening zeker niet te laten.

 

Dit artikel is in samenwerking met buitenverlichtingzaak tot stand gekomen. #adv