Goudhaantjes in de tuin

Goudhaantje gespot – lucky day

Vandaag 2 goudhaantjes gespot. Twee nog wel, my lucky day.

Mini-vogel

Goudhaantje---006---LWist niet eens van het bestaan af van dit mini vogeltje, maar na 3 vogelboeken te hebben doorgekeken zijn we eruit. Dit is een goudhaantje. Volgens Vogelbescherming wordt het beestje niet groter dan 8,5 – 9,5 cm en is het goudhaantje het kleinste vogeltje van Europa.

Kenmerken

Het vogeltje is herkenbaar aan de gele streep op zijn kop en puntig zwart snaveltje. Het heeft zwarte kraaloogjes omringd door een lichtere vlek.

De vogeltje zaten beide in een naaldboom, daar schijnen ze dan ook van te houden. Het geluid is schel en heel hoog, komt overal bovenuit.

Het is een niet bedreigd vogelsoort, heel leuk om te zien.

goudhaantje---001-VDe 2 goudhaantjes bleven ver van elkaar en waren niet samen op één foto te krijgen. Tussen de naaldjes van de boom zochten ze flink naar insecten en spinnetjes.

Boomsoorten

Goudhaantjes zijn voornamelijk in naaldbomen te vinden. Zie mijn blogpost “meer vogels in je tuin, plant een boom”. Het is belangrijk om een diversiteit aan bomen en struiken in je tuin te planten. Verschillende vogels houden nu eenmaal van verschillende soorten bomen.

 

 

Goudhaantje-003-LMijn voorraad vogelvoer is aangevuld en hoop natuurlijk de goudhaantjes tijdens de vogeltelling mee te kunnen tellen. Maar vandaag is al mijn lucky day, want naast de goudhaantjes ook nog een watersnip gespot.

Meer informatie over de vogeltelling zie:

https://www.tuinvogeltelling.nl/

 

 

 

 

 

 

 

Wil je vogels, plant een boom

Tuinhappy - vogels in bomen
Tuinhappy – vogels in bomen

Meer interessante tuinonderwerpen:

 

Of abonneer je gratis op de Tuin Nieuwsbrief

Bloembollen in pot
Lasagnebeplanting
Winterheide in potten
Winterheide
Viburnum bodnantese 'Dawn'
winterbloeiers
Tuinhappy - vogelnestje komt uit
Tuinhappy – vogelnestje komt uit