Relaxen in de tuin

tuinhuis-blokhut-schuur-berging-chalet

tuinhuis-blokhut-schuur-berging-chalet

Relaxen in een houten tuinhuis of op tuinstoelen

Het beeld van een oude schuur, volgepropt met fietsen en een grasmaaier. Hier werd vaak aan gedacht wanneer iemand sprak over een tuinhuisje. Dat is nu wel anders: inmiddels wordt het gezien als plaats van ontspanning. En in een paar heerlijke houten tuinstoelen voor de deur is het prima relaxen. Je hebt ze ook als inklapbaar model.

Tuinstoel hout
Let op lengte – breedte – hoogte

Let bij het kopen van een paar goede tuinstoelen niet alleen op de prijs. Je koopt ze vaak voor jaren.  Vergeet niet te kijken naar:

  • wel of niet inklapbaar
  • aantal standen
  • lengte, breedte en hoogte
  • materiaal
  • zitvorm

 

Hout oogt natuurlijker en zit ook lekker.

Een goed behandelde stoel gaat lang mee.

 

Tuinhuis – flexibel formaat

Tuinhuizen zijn populairder dan ooit, wat waarschijnlijk voor een groot deel komt door de flexibiliteit. Het is zelfs mogelijk om de plaats van de ramen te bepalen. Daarnaast bepaal je zelf waar het tuinhuis voor zal dienen: als extra keuken, opslagplaats, speelruimte voor kinderen, of als tweede thuis om jezelf even terug te kunnen trekken.

Materiaal

En het blijft niet bij deze keuze. Je kunt tevens bepalen waar je voorkeur qua materiaal naar uitgaat. Hier volgt een overzicht.

Hout

tuinhuis-blokhut-schuur-berging-chalet
tuinhuis-blokhut-schuur-berging-chalet

Hout voor  tuinhuis is  milieuvriendelijk, en het heeft een warme uitstraling. Dit is de reden waarom de meeste mensen voor hout.  Dan blijft er uiteindelijk ook geen milieu-onvriendelijk plastic over.

Metaal
Het grote voordeel van dit materiaal, waarbij gebruik wordt gemaakt van staal of aluminium, is dat het onderhoudsvriendelijk is. is, je kunt slechts een bestaand exemplaar. Meestal wordt de metalen versie, welke relatief goedkoop is, puur gebruikt als extra berging. Betonnen tuinhuisjes worden steeds populairer. Het materiaal is goedkoop en duurzaam, gemakkelijk verwerkbaar en superstevig. Wel wordt het vaak gebruikt in combinatie met hout en bakstenen.

Kunststof

Kunststof-Tuinhuis
Kunststof-Tuinhuis

Vorm van ontspanning

Misschien wil je het tuinhuis niet als opslagplaats gebruiken, maar meer als plek om tot rust te komen. Aangezien het weer in Nederland vrij wisselvallig is, zal het echt een aanwinst voor de tuin zijn. Wanneer de zon schijnt kunt je er ook in het tuinhuis van genieten. Laat de ramen hiervoor naar het licht plaatsen. En als het regent is het ook een ideale plaats om jezelf terug te trekken. Je kunt het zo aangenaam mogelijk inrichten met meubels, en de kinderen kunnen erin kamperen of verstoppertje spelen. Zo wordt het echt een tweede thuis.

 

Tuinhuis-water-pier-
Tuinhuis-water-pier

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat vind je nog meer op dit tuinblog

 

Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen. #adv