Tuinhuisje

tuinhuis-blokhut-schuur-berging-chalet
tuinhuis-blokhut-schuur-berging-chalet

De toegevoegde waarde van een tuinhuis

Het beeld van een oude schuur, volgepropt met fietsen en een grasmaaier. Hier werd vaak aan gedacht wanneer iemand sprak over een tuinhuisje. Dat is nu wel anders: inmiddels wordt het gezien als plaats van ontspanning en een belangrijke opslagruimte voor tuingereedschap.

Flexibel formaat

Tuinhuizen zijn populairder dan ooit, wat waarschijnlijk voor een groot deel komt door de flexibiliteit. Het is zelfs mogelijk om de plaats van de ramen te bepalen. Daarnaast bepaal je zelf waar het tuinhuis voor zal dienen: als extra keuken, opslagplaats, speelruimte voor kinderen, of als tweede thuis om jezelf even terug te kunnen trekken.

Materiaal

En het blijft niet bij deze keuze. Je kunt tevens bepalen waar je voorkeur qua materiaal naar uitgaat. Hier volgt een overzicht.

Hout

tuinhuis-blokhut-schuur-berging-chalet
tuinhuis-blokhut-schuur-berging-chalet

Dit materiaal is makkelijk te bewerken, milieuvriendelijk, en het heeft een warme uitstraling. Dit is de reden waarom de meeste mensen voor een tuinhuis van hout kiezen.

Metaal
Het grote voordeel van dit materiaal, waarbij gebruik wordt gemaakt van staal of aluminium, is dat het onderhoudsvriendelijk is. Het is alleen zo dat er geen eigen ontwerp mogelijk is, je kunt slechts een bestaand exemplaar aanschaffen. Meestal wordt de metalen versie, welke relatief goedkoop is, puur gebruikt als extra berging. Beton Betonnen tuinhuisjes worden steeds populairer. Het materiaal is goedkoop en duurzaam, gemakkelijk verwerkbaar en superstevig. Wel wordt het vaak gebruikt in combinatie met hout en bakstenen.

Kunststof

Kunststof-Tuinhuis
Kunststof-Tuinhuis

Er zijn veel pluspunten te benoemen over het gebruik van kunststof. Zo is het onderhoudsarm, makkelijk schoon te maken en het roest niet.
Dit maakt het kunststoffen tuinhuis zeer duurzaam. Bovendien is monteren en demonteren erg eenvoudig. Als je minder gecharmeerd bent van de uitstraling, is het mogelijk om voor een houtlook te gaan.

Vorm van ontspanning

Misschien wil je het tuinhuis niet als opslagplaats gebruiken, maar meer als plek om tot rust te komen. Aangezien het weer in Nederland vrij wisselvallig is, zal het echt een aanwinst voor de tuin zijn. Wanneer de zon schijnt kunt je er ook in het tuinhuis van genieten. Laat de ramen hiervoor naar het licht plaatsen. En als het regent is het ook een ideale plaats om jezelf terug te trekken. Je kunt het zo aangenaam mogelijk inrichten met meubels, en de kinderen kunnen erin kamperen of verstoppertje spelen. Zo wordt het echt een tweede thuis.

 

Tuinhuis-water-pier-
Tuinhuis-water-pier

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat vind je nog meer op dit tuinblog

 

Over Tuinhappy 135 Artikelen
Tuinhappy.nl is een blog met tips voor je moestuin, siertuin of gazon. Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl