Tuinhappy - Sedumdak

Sedumdak

Daktuin met sedum

– Snel een groen dak met 14 prachtige soorten vetplanten –

 

Kleurrijk dak

Tuinhappy - bloeiend sedumdak
Bloeiend sedumdak

Steeds meer mensen zien de voordelen van een daktuin. Een lelijk dak kan worden omgetoverd tot een prachtig kleurrijk dak. Een sedumdak is eigenlijk een extra tuin, maar dan eentje met weinig onderhoud.

In de sedumtray ECO van Groen Dak Compleet worden wel 14 verschillende soorten sedum geleverd. Het resultaat mag er zijn. De bloei begint al in mei/juni. In de lente kleurt het dak lichtgroen en in het najaar heeft het een mooie herfstkleur.

 

Milieuvriendelijk dak

Tuinhappy - sedumdak waterafvoer
sedumdak waterafvoer

Met de keuze voor een sedumdak help je het milieu. Een begroeid dak is onderdeel van een watervriendelijke tuin. De vetplantjes kunnen water opslaan in het blad en dit weer afgeven wanneer het nodig is. Geschikt dus voor diverse weersomstandigheden.

Het dak zorgt voor opvang van het overtollige regenwater. Zo wordt voorkomen dat het water te snel het riool instroomt. Als iedereen zijn/haar steentje bijdraagt en voor wat meer groen zorgt, helpt dit het vollopen van riolen bij flinke regenbuien.

Een dak met planten filtert schadelijke fijnstof uit de lucht. Ook wordt CO2 omgezet in zuurstof. De bloeiende plantjes trekken vlinders en nuttige insecten aan. Dit is niet alleen leuk om te zien, maar dit helpt ook de biodiversiteit te verbeteren.

Een plantendak absorbeert warmte. We zijn de hitte van de vorige zomer nog niet vergeten. Met planten in en om je huis/schuur kun je de binnen-ruimte op een natuurlijke manier verkoelen zonder gebruik te maken van een airco. Zo voorkom je hoge energiekosten.

 

Aanleg dak

Tuinhappy - sedumtray ECO
Sedumtray ECO

Zelf aanleggen

Je kunt het sedumdak zelf aanleggen. Je kunt de materialen laten bezorgen of zelf afhalen.

De Sedumtray ECO is voor 95 % al begroeid zodat je snel over een groen dak beschikt. En de aan elkaar klikbare trays zijn van een gerecycled materiaal. Je kunt ze gebruiken voor een plat dak, maar ook voor daken met een lichte helling tot 25 graden.

 

 

Laten leggen

Tuinhappy - aanleg daktuin
Aanleg daktuin

Niet iedereen zit graag op het dak 😉. Je kunt het natuurlijk ook laten doen.

Er zijn dealers welke hier ervaring mee hebben en het dak voor je kunnen aanleggen.

 

 

 

 

Onderhoud

Het onderhoud valt mee. 1 tot 2 maal per jaar wat korrels meststoffen is voldoende. De plantjes groeien dan mooi dicht in elkaar en zorgen elk jaar weer voor een mooie bloei. Sedum is een goede dichte bodembedekker. Het dak oogt natuurlijk groen en de plantjes blijven laag op het dak.

 

Groen maakt gelukkig

Meer groen is niet alleen goed voor het milieu. Meer groen maakt mensen gelukkig. Alleen daarom al is het vergroenen van je leefomgeving meer dan de moeite waard.

 

Meer informatie? Kijk op de website van Groen Dak Compleet

 

 

Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen. #adv