Goede schoenen in de tuin

Schoenen in de tuin

Schoenen in de tuin

Goede schoenen in de tuin.

Waterdicht, veilig en comfortabel.

Werklaarzen
Werklaarzen

Gebruik goede schoenen of laarzen bij het werken in de tuin.  Bij het buiten werken worden je schoenen vaak vies en nat. Maar ook ligt er vaak gereedschap op de grond en is het belangrijk
dat je veilig werkt.

Bij engelbert strauss hebben ze dit goed begrepen met een assortiment degelijke waterdichte,
veilige en fijne werkschoenen en werklaarzen.  En voor de professionele hovenier of tuinier zijn er schoenen en laarzen in diverse veiligheidsklassen om te voldoen aan de Arbo normen.
Naast schoenen verkopen ze ook werkkleding, div. arbeidsveiligheidsproducten en nog veel meer.
Kijk eens op de koopjespagina, je ziet veel leuke kleding voor gebruik in de tuin of voor het doen van andere activiteiten.  De verzendkosten zijn laag en boven Euro 150,– excl BTW gratis.

Veilig werken in de tuin

Schoenen in de tuin

Een losse hark, een scherpe schop of schoffel kunnen gevaarlijk zijn voor je voeten. Ook een tuintegel wil je niet graag op je tenen. Als je vaak in de tuin aan het werkt bent denk dan eens na over veilige werkschoenen of -laarzen. Ze zijn er in diverse beschermklassen.

Tuinschoenen of -laarzen koop je vaak voor jaren. Kijk eens goed rond wat er momenteel al voorradig is. Te denken valt aan schoenen bestendig voor strenge vorst (- 20 graden), met verlichte strepen, met uitneembare inlegzooltjes, met of zonder veiligheidsneus, antislip zool, etc.

 

Waterdichte schoenen

Niemand vind het fijn om natte sokken te krijgen tijdens het werken in de tuin. Kies dan voor 100 % waterdichte schoenen of laarzen.  Diverse laarzen bevatten ook een afsluitbare schacht welke je met een koord kunt aanrijgen. Dit voorkomt tuinzand en water in je sokken.

Tuinklomp

ALPRO OB werkschoenen
ALPRO OB werkschoen engelbert strauss

De tuinklomp is nog steeds populair. Je springt snel vanuit huis in een tuinklomp.

Klompen met een hiel hebben als voordeel dat je sokken droger blijven. In deze tuinklomp zit ook nog een uitwasbaar en uitneembaar Birkenstock inlegzool en met een antislipzool voorkom je uitglijden.

Kilometers maken

Heb je al eens gemeten met een stappenteller hoeveel meters je eigenlijk maakt in de tuin? Probeer het maar eens. Tuinieren is goed voor je. Het is één van de activiteiten waarbij je snel aan de gewenste 30 minuten beweging per dag komt. Maar zorg dan wel dat je loopt op goed schoeisel. Langdurig op verkeerde schoenen lopen kan later voor problemen zorgen.

Gewone gymschoenen zijn vaak niet geschikt voor het werken in de tuin. In de tuin is het meestal vochtig en je mooie gympies worden snel lelijk van vocht en zand. Daarnaast hebben veel gymschoenen geen goed voetbed.  Aan comfortabele en veilige kleding wordt meestal wel aandacht besteed.  Werkschoenen of -laarzen zijn vaak een ondergeschoven kindje.

Tuinschoenen dragen je hele lijf. Zorg dus dat je goed en stevig in je schoenen staat.

Goede tuinschoen