Glazen schuifwand – meer tuinzicht

Glazen schuifwand

Glazen schuifwand

Waarom een glazen schuifwand kopen?

Geniet langer van je tuin met een glazen schuifwand.

Je werkt in je tuin, je plant, je wiedt en besteedt aandacht aan je tuin. Dan wil je er ook af en toe eens even lekker naar kijken. Met een schuifwand van glas kun je ook bij minder weer met een lekker drankje genieten van je tuin. Hier doe je het voor! Je maakt de seizoenen mee, je ziet de bloembollen bloeien en, als je de wand openzet, ruik je de geurende bloemen.

Van een open overkapping maak je een gezellige en winddichte ruimte. De wanden schuiven mooi langs elkaar heen en overlappen elkaar iets. Zo zit je lekker uit de wind en heb je geen last van regen. Hang wat gezellige sfeerverlichting op en je hebt een prima loungeplek gemaakt. Je zit er heerlijk droog.

Ook kun je ze in een binnenruimte plaatsen als afscheiding. Tegenwoordig met veel thuiswerkers is het een goede optie om een deel van je huis met glas af te kunnen scheiden.

 

Voordelen van een glazen schuifwand

  • Veel licht
  • In delen te openen
  • Zelf te monteren
Mooi uitzicht op je tuin
Mooi uitzicht op je tuin

Het grote voordeel van een glazen schuifwand is dat er geen kozijnranden te zien zijn. Het bestaat uit gehard mooi helder glas van boven tot onder. Je hebt veel licht. En je kijkt dus zo op de vogeltjes die over je terras lopen. En je ziet ze ook vliegen in de lucht. Je hebt een prachtig brede en hoge blik op je tuin.

Een ander voordeel is dat je op elk moment één of meer glaswanden kunt openen en sluiten. Bij mooi weer schuif je de hele wand open. En bij wind kies je zelf welke wand je wilt sluiten.
Schuifwanden nemen, in vergelijking met openslaande deuren, geen ruimte in.

Vaak kun je ze, met een uitgebreide handleiding, ook zelf monteren.  Je kunt de glazen wand in verschillende hoogten bestellen. En ook kun je kiezen hoeveel ramen je wilt.

 

Veiligheidsglas

Meerdere ramen mogelijk
Meerdere ramen mogelijk

Kies een schuifwand met veiligheidsglas. Dit is gehard glas welke niet in grote gevaarlijke stukken uit elkaar kan vallen.

En met de bijna niet zichtbare deurgrepen komen er ook geen vlekken op je glas.

 

 

 

Handig schoon te maken

Het zijn grote ramen, maar ze zijn wel handig schoon te maken. Je hebt namelijk geen kozijnen of randjes, je bent sneller klaar.

 

Een glazen schuifwand is geen vervanging voor een schuifpui met sloten. Een schuifwand kun je niet met sloten afsluiten. Voor een aanbouw of overkapping is zo’n wand echter prima geschikt.

 

Neem dus af en toe de tijd om vanachter je schuifwand naar je tuin te kijken en geniet!

 

Dit artikel is in samenwerking met Foravida tot stand gekomen.