Tuinoverkapping

Verasol - tuinkamer met glazen schuifwand

Bron: Verasol - tuinkamer met glazen schuifwand

Genieten in je eigen tuinkamer

 – Vakantie in eigen tuin –

 

Wat is een tuinkamer of tuinoverkapping?

Een tuinkamer is een tuinoverkapping met zij- en voorwanden. Alle wanden kunnen dicht en, afhankelijk van je keuze, ook open.

Het is geen aanbouw, maar zoals de naam al zegt, een extra kamer in je tuin. Deze kan zowel vast aan je huis worden gemaakt als los in de tuin worden geplaatst. De originele huismuur blijft zo intact. De tuinkamer is niet geïsoleerd.
Het mooie transparante glas zorgt voor een mooie verbinding tussen je huis en je tuin.

 

Gezellig en warm

Bron: Verasol - vrijstaande tuinkamer in de tuin
Bron: Verasol – vrijstaande tuinkamer in de tuin

Door het vele glas warmt de tuinkamer snel op bij een beetje zon. En wil je er ook ’s avonds van genieten dan is een heater of gezellige terrasverwarmer aan te raden.
Je kunt de tuinkamer zo luxe maken als je wilt, met bijvoorbeeld zonwering onder het dak. Bediening met de hand of elektrisch. Of je plaatst screens langs de wanden.
Met LED-spots of andere verlichting creëer je sfeer. LED-spots zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren.

 

Inrichting

Inrichting tuinkamer
Inrichting tuinkamer

Voor de inrichting van een tuinkamer kun je uiteraard alle kanten op. Zelf vind ik een tuinkamer met veel planten en groen een mooie overgang van de woonkamer naar de tuin. Maar naast groen maken ook gezellige kussens de ruimte zachter. En met de keuze van een gezellige haard kun je tegenwoordig ook alle kanten op.

 

Een tuinkamer kan ook handig zijn als hobby-ruimte. Sommigen gebruiken de ruimte om plantjes in te zaaien of voor kuipplanten. Anderen zien dit als de ideale plek voor een buitenkeuken, bbq of om te gourmetten. Eventuele luchtjes heb je dan niet in de woonkamer.

Voor een gezellig koffiemomentje, high tea of borrel met vrienden en familie kun je zo’n ruimte natuurlijk altijd gebruiken.

 

Onderhoudsvrij

Tuinkamers van vroeger waren vaak van hout gemaakt. De kozijnen moest je regelmatig schilderen. De huidige aluminium kozijnen zijn onderhoudsvrij en gaan jarenlang mee. De vroegere kleinere ramen zijn vervangen door grote schuifbare glaswanden. Door deze op de juiste plek open te schuiven kun je het binnenklimaat heel goed sturen.

Voor de afwatering kun je kiezen uit een goot welke je aansluit op het riool of een systeem waarbij het water wordt opgevangen.

 

Ben je handig?

Als je handig bent kun je de tuinkamer helemaal zelf in elkaar zetten op basis van standaard producten. Maar je kunt ook vakmensen het werk laten doen zoals het inmeten en monteren. Ook kan de tuinkamer dan helemaal op maat worden gemaakt.

 

Genieten, daar gaat het om. Een tuinkamer zorgt voor extra genietmomenten.

Heb je zelf een leuk ingerichte tuinkamer, stuur ons dan een foto zodat we deze kunnen delen in dit artikel: info@tuinhappy.nl

 

Dit artikel is in samenwerking met Verasol opgesteld.