Tuincentrum De Bosrand Oegstgeest

Tuincentrum De Bosrand Oegstgeest

Tuincentrum De Bosrand Oegstgeest

Nieuw tuincentrum “Bosrand Oegstgeest” vol prachtige tuinplanten

Vorige week voor het eerst het nieuwe tuincentrum Bosrand in Oegstgeest bezocht. Als tuinblogger kijk ik natuurlijk allereerst naar de tuinplanten. Wat een diversiteit!

 

Tuinplantenafdeling, een snoepwinkel

Clematis afdelingBij veel tuincentra heb ik moeite met de tuinplantenafdeling. Vaak lijkt het een ondergeschoven kindje ten opzichte van de binnenafdeling. Zo niet bij de Bosrand. De binnenafdeling is een plaatje en je kunt je interieur helemaal restylen met prachtige items.
Maar de buitenafdeling is voor tuinliefhebbers een snoepwinkel. Niet alleen bekende vaste en een/tweejarige planten, maar ook leuke noviteiten om een keer uit te proberen zijn mooi uitgestald.

Vaste planten vind je keurig op alfabet en goed gelabeld voor lage prijzen. De wat grotere planten staan netjes per thema bij elkaar en kun je goed vinden. Ook voor de moestuinder vind je er mooie fruitbomen, kruiden- en groenteplantjes.

De klimplantenafdeling bevat een groot assortiment Clematis en andere klimplanten. En voor vijverliefhebbers is er een apart gedeelte met vijverplanten.

 

 

 

Bloombux

"<yoastmark

De plant heet niet voor niets Bloombux. Het is een prima bloeiende vervanger voor buxus. De plant vind je op de buitenafdeling in een kopstelling. Veel mensen kennen dit nieuwe product nog niet.

Het oogt als een buxus maar het is eigenlijk een mini rhododendron. Mooi groen blad en prachtige bloemen. Het is geen moeilijke plant qua grondsoort of bemesting. Ook hoef je niet veel te snoeien. Af en toe kun je de plant wat bijknippen. In tegenstelling tot echte buxus welke je wel een paar keer per jaar moet snoeien.
Je kunt Bloombux  als haagje planten. De plant is ook mooi in een pot.

 

 

Geurplanten

Bella Donna "Angel Parfum"
Bella Donna “Angel Parfum”

Bella Donna “Angel Parfum” is een mooie geurplant voor langs je terras of in een pot. Het geeft een heerlijk frisse geur af. Bella Donna is een doorbloeiende plant welke een zee aan bloemen geeft. De plant is bij Bosrand Oegstgeest in verschillende kleuren verkrijgbaar.

 

Al met al is Bosrand Oegstgeest een bezoekje waard. Aanrader voor ieder met en zonder groene vingers.

P.S. Vergeet niet tenslotte bij de kassa nog zakje bodemverbeteraar mee te nemen voor je nieuwe aanplant. Dan slaan ze veel beter aan! Lees hierover ons tuinblog over bodemverbetering.

 

Vergeet bodemverbeteraar niet!
Vergeet bodemverbeteraar niet!

 

Schrijf je in voor onze gratis Tuin Nieuwsbrief met tuintips op het juiste moment (gazon, siertuin, moestuin).

Aanmelden Gratis Tuin Nieuwsbrief
Aanmelden Gratis Tuin Nieuwsbrief