Goed tuingereedschap – Golden Gark

Golden Gark kruiwagen
Golden Gark kruiwagen

Goed tuingereedschap – het halve werk

Het is algemeen bekend dat handig tuingereedschap de tuinklussen gemakkelijker maken.
Een hark hebben de meeste tuineigenaren wel, maar dit is wel een heel handige!

Bijzonder tuingereedschap

Handig voor ouderen - golden gark
Ook handig voor ouderen – de golden gark

De nieuwste technieken gaan verder dan de normale bladhark. Inmiddels zijn er veel handige tuinhulpjes beschikbaar, voor jong en oud.

Bewegen is leuk in de tuin, maar je moet het jezelf ook weer niet te moeilijk maken.

Met moeder- en vaderdag weer in het verschiet, is tuingereedschap ook een leuk kadootje voor ieder met een tuin. Lees verder, misschien brengt dit je op een idee.

Tuingereedschap – een leven lang mee

Goed tuingereedschap gaat vaak lang mee. Opgeborgen in een droge schuur of tuinhokje kan er niet veel mis met je gereedschap. Goed tuingereedschap zorgt ook dat tuinieren een leuk klusje wordt.

 

Golden Gark op Tuinidee Den Bosch
Golden Gark op Tuinidee Den Bosch

Een paar voorbeelden van handig tuingereedschap:

 

Golden Gark

De Gark is een handig stuk tuingereedschap. Je kunt deze gebruiken als een hark, voor het bij elkaar vergaren van bladeren en ander tuinafval. Maar ook als een schep en als een zeef, voor het oprapen van het blad, van alles wat er uit bomen of struiken valt of al het andere afval dat je tegenkomt. En ook kun je meteen humusrijke grond of grind weer terug zeven waar het hoort.

Je schept alles snel en zonder te hoeven bukken in je kruiwagen of groencontainer.

De Gark heeft flexibele tanden, dit in tegenstelling tot een ijzeren hark. Daardoor hark je alles bij elkaar zonder het gazon te beschadigen. Maar in een handomdraai raap je alles op en dan blijven de tanden stevig recht staan.

Naast tuinafval kun je er ook goed grintpaden mee aanharken. De Gark is zo in elkaar gezet dat je er comfortabel mee kunt werken.

Ideaal gereedschap dus ook voor de wat oudere tuinliefhebbers.

Op de website van goldengark.nl vind je een duidelijke video over het gebruik van dit tuingereedschap.

 

 

Golden Zaba

Voor het verplanten, snoeien van struiken of bomen en het opruimen van lastige wortels is de Golden Zaba erg handig. Dit unieke product combineert een zaag en een schop in één.
Bij het verwijderen van vervelende wortels is het handig als je met de schop ook kunt zagen. Ook een grote boom kun je hiermee snoeien of in model brengen.

Graskanten steek je gemakkelijk af omdat het schopgedeelte recht is. Je krijgt zo een nette grasrand. Ook diepe onkruiden in je gras of border haal je hiermee gemakkelijk weg.
Het zaagblad heeft 20 dubbelzijdige zaagtanden, dus flink zaagvermogen voor de wat dikkere takken. Grote vaste planten kun je met de Zaba goed in stukken zagen en zo je plant vermeerderen.

Ook aan de veiligheid is gedacht. De opstaande rand is veilig voor het plaatsen van je voet.
Het blad is uit één stuk gesmeed wat de stevigheid ten goede komt.
En de fabrikant geeft zelfs een levenslange garantie af.

Kies dus voor goed tuingereedschap, daar help je jezelf of een ander mee.

Voor meer informatie over de Golden Gark en Zaba en andere unieke producten is aan bezoekje aan www.goldengark.com  zeer de moeite waard.

Dit artikel is in samenwerking opgesteld.

 

 

Over Tuinhappy 234 Artikelen
Tuinhappy.nl is een tuin website - tuinblog met leuke ideeën en tips voor je tuin Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl