Bolbloemen kopen voor een zomers boeket

Crocosmia en Dahlia

Crocosmia en Dahlia

Plant eens bollen en knollen voor een zomers boeket

Een natuurlijk boeket maken van bolbloemen uit eigen tuin.  Heel milieuvriendelijk. Er komt geen bloementransport en overbodig bestrijdingsmiddel aan te pas. En er is een enorme diversiteit aan bloemsoorten en -kleuren.

  • Kleurrijke boeketten
  • Enkele bloem in een vaas
  • Mix bolbloemen en éénjarigen

Zomerbloeiende bolbloemen zoals Dahlia’s en Lelies plant je meestal begin mei, na de kans op vorst. Deze bloeien dezelfde zomer nog tot ver in het najaar. Zelfs van een vierkante meter tuin kun je al prachtige boeketten oogsten.

Dahlia's en Zantedeschia in pastelkleuren
Dahlia’s en Zantedeschia in pastelkleuren

 

Kleurrijke boeketten

Hieronder vind je wat inspiratiefoto’s van zomerbloeiers (Foto’s @Ibulb) Prachtige kleurrijke boeketten met o.a. Dahlia, Lelie, Crocosmia, Nerine en meer bolgewassen.

Een Dahlia-bloem oogst je in een vrij rijp stadium, niet in de knop. De bloem gaat in je vaas niet verder open. Knip deze dus op het mooiste moment. Hoe meer Dahlia’s je oost, hoe meer bloemen aan de plant.

3 kleuren roze Lelies
3 kleuren roze Lelies

Verdiep je ook eens in de vele leliesoorten. Prachtige kleuren waarvan sommigen met spikkels en strepen. Lelies geven een zachte geur af. Aziatische lelies geuren amper of niet. Lelies bloeien van juni tot augustus. Prima dus voor mooie zomerboeketten op je tuintafel.

 

Zantedeschia is een dankbare snijbloem. Het gewas blijft bloemen geven en je kunt er langere tijd van plukken. Je hebt erg lang plezier van Zantedeschia bloemen in je vaas. Ze bloeien bijzonder lang.

 

Ik ben zelf ook liefhebber van het blad van deze plant. Het groene of gespikkelde blad is zeer goed te gebruiken als bladeren in je boeket.

 

Dahlia en Allium

Witte en paarse Allium mag niet ontbreken in je tuin.
Allium bloeit al heel vroeg waardoor je tuin al snel in het voorjaar kleur krijgt.

Alliums combineren o.a. mooi met Dahlia’s in een vaas.

 

Lees ook “Allium – aandachttrekker

 

 

 

Enkele bloem in een vaas

Een enkele bloem in een vaas of  in verschillende kleine vaasjes kan mooi zijn. De aandacht gaat dan naar de schoonheid van een enkele bloem. Een grote dahlia kun je ook op een drijfschaal plaatsen.

 

Mix van bolbloemen en eenjarigen

Bolbloemen kun je ook prima mixen met één- of tweejarige bloemen. Lees mijn blogpost “Iedereen kan een pluktuin of plukhoekje maken”.

Tuinhappy - eerste plukboeket uit de pluktuin
Zantedeschia, Korenbloem, Gipskruid en Margrieten

tuinhappy.nl/pluktuin/

 

Diversiteit bloemsoorten en -kleuren

Als je je verdiept in bolbloemen zul je je verbazen over de enorme diversiteit aan bloemsoorten en -kleuren. Van zachtpastel tot heerlijke knalkleuren. Het is leuk om zelf al te bedenken welke boeketten je wilt gaan maken. Mooie zachte Dahlia-kleuren combineren goed in een pastel arrangement. En combineer ook eens verschillende soorten bolgewassen. Van een combinatie Dahlia met Crocosmia word je vanzelf vrolijk.

 

Een zelfgemaakt boeket met bolbloemen uit eigen tuin is een persoonlijk cadeau!

 

Boeketten van voorjaarsbloeiers

Binnenkort een nieuw blog over bollen voor voorjaarsbloeiers zoals tulpen. Je kunt ook hiervan prachtige voorjaarsboeketten maken. Abonneer je op onze 2-wekelijkse Tuin Nieuwsbrief, dan komt de blogpost vanzelf voorbij.

 

Stuur ons gerust een foto van jouw boeket met bolbloemen naar info@tuinhappy.nl
Zo kun je ook anderen inspireren.

Foto van een prachtig boeketje uit eigen pluktuin van Christel Haccuria
Boeketje uit eigen pluktuin
Boeketje uit eigen pluktuin