Maak een groene voortuin

Groene voortuin groene straat

Groene voortuin

Voortuin

Mensen besteden vaak veel aandacht aan hun achtertuin. Dit is natuurlijk ook de plek waar je lekker van de zon geniet en het meeste zit tijdens de warme zomerdagen. De voortuin verdient daarentegen net zo veel aandacht, dit is namelijk het visitekaartje van je woning. Houd daarom rekening met de volgende do’s en don’ts voor het inrichten van je voortuin.

  1. Doe inspiratie op

Voordat je begint met het inrichten van je voortuin is het een verstandig om een stijl in gedachten te hebben.

Hiervoor doe je eenvoudig ideeën op bij anderen.

Loop een rondje door te wijk om te zien wat je mooi vindt en wat je juist niet zo mooi vindt staan.

Door te kijken naar de tuinen in je omgeving raak je geïnspireerd door de stijl, kleuren en planten. Let er wel op dat je de stijl van anderen gebruikt als referentie en dit niet volledig na maakt.

 

 

 

 

  1. Stel een kleurenpalet samen

 

Als je inspiratie op hebt gedaan, is het een goed idee om een kleurenpalet samen te stellen.

Welke kleuren passen bij de stijl die je in gedachten hebt? Ga je voor kleurrijk, met veel bloemen en planten?

Of liever voor modern, met veel tegels en hier en daar wat groen? Met een kleurenpalet heb je betere richtlijnen als het aankomt op het kiezen van de flora voor je tuin.

Vind kleuren die goed bij elkaar passen, maar wees voorzichtig met het gebruik van donkere kleuren.

Je voortuin kan hierdoor een sombere uitstraling krijgen. Door voor lichte kleuren te kiezen creëer je een voortuin die meer open en vrolijker lijkt.

 

 

  1. Zorg ervoor dat je voortuin bij je huis past

Hebe voor witte buitenmuur
Hebe voor witte buitenmuur en lichtgrijze tegels

De ideale tuin past precies bij de stijl van je woning.

Houd dan ook rekening met de kleuren van de kozijnen en de voordeur bij het samenstellen van je kleurenpalet voor je tuin. Ook de kleur van de buitenmuur is belangrijk. Heb je bijvoorbeeld een witte buitenmuur?

Dan kun je beter geen witte tegels in je voortuin plaatsen. Past je kleur van de muur niet bij de voortuin die jij in gedachten hebt?

Dan kun je ook je buitenmuur schilderen. Het gebruik van unieke kleuren geeft je voortuin een extra dimensie.

 

 

 

  1. Bezoek een tuincentrum

Neem je tijd om een tuincentrum te bezoeken om een concreter beeld te krijgen van wat je in je tuin wilt plaatsen. Je hoeft nog niets aan te schaffen, maar een idee kan je al goed op weg helpen. Het kan ook zijn dat je iets prachtigs tegenkomt en hierdoor je ideeën wat aan wilt passen.

 

 

 

 

  1. Vraag hulp van een professional

Heb je zelf geen groene vingers? Of zie je het ontwerpen van je eigen (voor)tuin niet zitten? Vraag dan gerust een professional om hulp. Er zijn diverse hoveniers je graag willen helpen met het aanleggen van je voortuin. Je kunt ook professionals inhuren die voor jou je buitenmuur of  voordeur schilderen. Er zijn genoeg manieren om een prachtige voortuin te ontwerpen.

Waarom en wanneer je tuin bekalken?

Handje kalk
Handje kalk