Vlinder- en bijenplanten

Vlinder- en bijenplanten

Vlinder- en bijenplanten

Vlinder- en bijenplanten – 

Sanguisorba
Sanguisorba

Regelmatig bespreken we hier vlinder- en bijenplanten. Hoe meer van deze planten er in tuinen verschijnen, hoe meer plek er is voor vlinders en wilde bijen.
Vandaag Sanguisorba en Persicaria. Deze twee vaste planten komen voor in het boek “Droomplanten” van Piet Oudolf. Piet Oudolf heeft ze in vele ontwerpen gebruikt.

 

Sanguisorba (Pimpernel)

"Persicaria-1-150x150.jpgSanguisorba is een luchtige plant, bijzonder sierlijk. Deze mooie vaste plant lijkt in het geheel niet op de rozenfamilie waartoe deze plant behoort.
Er zijn erg veel soorten Sanguisorba. De mooie aartjes zijn er in wit, lichtroze en donkerroze.
Het blad is mooi gekarteld.

De plant is prachtig te combineren met andere vaste planten in de border. Zeker ook met grassen. Afhankelijk van de soort worden ze tussen 50 en 200 cm. hoog.
Kijk dus bij aanschaf goed hoe hoog de plant kan worden.

Zet Sanguisorba op een zonnige plek of in de halfschaduw.
Sanguisorba bloeit van eind juni tot eind augustus en is zeer goed winterhard. Mooi in combinatie met Campanula of Heuchera (purperklokje).

 

Persicaria (Duizendknoop)

"<yoastmark

Het is een echte vlinder- en bijenplant. Kijk zelf maar wat er in de zomer op af komt. Ook mooie rozen aartjes met zeer kleine bloemetjes in wit, roze tot donkerrood.
Persicaria bloeit vanaf eind juni lang door tot ver in het najaar.

Je kunt Persicaria planten kopen als bodembedekker (10 – 25 cm). Ook zijn er soorten die wel 100 – 200 cm. hoog worden. Goed kijken dus bij aanschaf.

Plant Persicaria in gewone tuingrond welke niet al te droog is. Je kunt ze mooi combineren met Phlox of Echinacea (Zonnehoed). Een luchtig effect bereik je door combinaties met grassen als Miscanthus of Astilbe.

 

Abonneer je op onze Tuin Nieuwsbrief. Ze houden we je op de hoogte van meer vlinder- en bijenplanten.

 

 

Sanguisorba (Pimpernel)

 

 

Droomplanten
Droomplanten