Bloembollen in een pot

Bloembollen in potten

Bloembollen in potten

Bloembollen in potten, manden of bakken

Plant je bloembollen ook eens in leuke en gezellige potten. Je kunt je terras dan leuk versieren met prachtige kleuren. Normaal pot je de bloembollen op in het najaar. Je kunt ze binnen in een kasje of buiten in bloei trekken. Heb je ze niet in het najaar opgepot, geen probleem. Koop ze dan in de knop of bijna bloeiend in het tuincentrum en zet ze in een leuke pot. Ik plant ze ieder jaar zowel in de tuin als in potten. Zowel voor binnen als voor buiten. Het geeft je direct het lentegevoel.

Keuze in overvloed

 

Mand met hyacinten en blauwe druifjes
Mand met hyacinten en blauwe druifjes

Er is keuze genoeg. Vrolijk wordt ik van die leuke hippe bloempotjes en mooie kleuren om me heen. Blauwe druifjes, narcisjes, hyacinten, tulpen, krokussen, etc. in mooie kleurtjes.

Ook leuk om ze buiten op een tafeltje voor je raam te zetten of op je balkon.

Zorg wel dat je bloempot niet te klein is. Voor bloempotten welke je buiten zet is het belangrijk dat het water weg kan lopen. Een paar potscherven onderin zorgen dat het teveel aan water niet onderin de pot blijft staan.

 

Tip: Een mooie toef bloemen krijg je als je ze dicht tegen elkaar aan plant.

 

 

 

 

Lasagnebeplanting

Het planten in laagjes wordt “lasagnebeplanting” genoemd. Je plant meerdere laagjes bloembollen boven elkaar in een pot. Onderin gaan de bollen welke het laatste bloeien. Vroegbloeiende bollen als sneeuwklokjes zet je dan bovenin de pot. Kijk op mijn eerdergeschreven blogpost voor meer informatie over lasagnebeplanting.

Gemengde bloembollen in bakken
Gemengde bloembollen in bakken

Bijzondere bolgewassen

Ook bijzondere bolgewasjes als kievitsbloemen, anemonen en lelietjes van dalen zijn opgepot verkrijgbaar. Mooie fijne bloemetjes. Of bedenk zelf ook eens een originele “bloempot”. Verpot ze b.v. in touwrollen of andere gebruiksmaterialen. 1 bloembol per “bloempot” .

Bloembollen in potten
Uitstalling van diverse soorten bloembollen

Gemengd

Plant ze ook eens gezellig door elkaar, hyacinten, narcissen en blauwe druifjes b.v. Een feest om naar te kijken. Koop diverse potjes en haal de bolletjes uit elkaar. Je plant ze gewoon opnieuw in een bakje met onderin wat potgrond. De hyacint zorgt voor geur in je neus. Een natuurlijke luchtverfrisser en verkrijgbaar in roze, rood, wit en blauw.

Geurkadootje

Ook leuk om cadeau te geven, koop een leuk bloembakje en maak je eigen mix. Hier maak je toch iedereen blij mee?

 

 

tulpen op pot
tulpen op pot

 

Foto’s:met dank aan Ibulb en mooiwatbloemendoen.nl

 

 

 

 

Meer interessante tuinonderwerpen:

 

 

Of abonneer je gratis op de Tuin Nieuwsbrief

 

Bloembollen in pot
Lasagnebeplanting
Winterheide in potten
Winterheide
Anemonen
Anemonen
Viburnum bodnantese 'Dawn'
winterbloeiers
Sneeuwklokjes
Sneeuwklokjes