Acer showtuin

Acers in herfstkleuren

Acers in herfstkleuren

Prachtige kleuren in Acer showtuin in Boskoop.

De Acer showtuin van Plantenkwekerij Esveld in Boskoop is wonderschoon. De Esdoorns zijn er in verschillende kleuren en de herfst is HET moment om ze te bekijken.

 

Esdoorn – Acer – plantencollectie

De Esdoornverzameling van Esveld is wereldberoemd. De collectie bevat meer dan duizend verschillende esdoorns. De tuin trekt jaarlijks bezoekers van over de hele wereld. In de herfst is het een bezoekje waard. Er is geen locatie ter wereld waar zoveel soorten bijeengebracht zijn.

Esdoorn showtuin in Boskoop
Esdoorn Acer showtuin in Boskoop

 

Aceratum

 

Japanse Esdoorntuin Acer
Japanse Esdoorntuin

De Acer showtuin (Aceretum) is ook mooi in de maanden mei en juni als het jonge blad verschijnt.
Vanaf oktober is de prachtige hersttooi van de tuin te zien. Een bezoekje waard.
De plantentuin c.q. kwekerij bestaat al ruim 150 jaar en bestaat uit verschillende kavels welke met bruggetjes zijn verbonden. Met een totale oppervlakte van 5 ha. is er voldoende te zien.

Ik ben zelf verbaasd over de enorme hoeveelheid variëteiten aan Esdoorns daar. Alleen al van Acer Palmatum zijn er enorm veel beschikbaar.

 

Herfstkleur in eigen tuin

Zorg ook voor mooie herfstkleuren in je eigen tuin. De herfst is de beste tijd voor het aanplanten van nieuwe struiken en bomen. Je kunt dan namelijk goed zien welke kleur de plant heeft in de herfst. De plant kan al gaan wortelen voor de winter begint. Het is ook leuk om in je tuin de seizoenen mee te maken door een diversiteit aan planten, bollen en knollen aan te planten. Bloembollen in het voorjaar en zomer-, herfst- en winterbloeiers geven je tuin in elk seizoen een ander aanzien.

Bodemverbetering en bemesting

Tuinplanten aankoop
Tuinplanten aankoop

Belangrijk is dat je een nieuwe tuinplant in goede grond plant. Het wortelstelsel is het belangrijkste van een tuinplant. Als dat in orde is en de plant krijgt voldoende licht, lucht en voedingsstoffen dan geef je je plant een goede start. Lees anders ons blog over bodemverbetering.
En twijfel je of je plant geschikt is voor jouw tuin, vraag dan advies bij het plantencentrum.
Zorg na aanplant dat de nieuwe plant 2x per jaar over voldoende voedingsstoffen beschikt. Ik bemest al mijn bomen, struiken en andere vaste planten met natuurlijke organische meststofkorrels in het voorjaar en in de zomer. Mijn ervaring is dat ze een goed wortelgestel ontwikkelen waardoor je plant beter aanslaat en beter groeit en bloeit. Zoals een mens heeft een plant ook gezonde voeding nodig.

 

 

Bezoek Esdoorn showtuin

Adres:

Plantentuin Esveld
Rijneveld 72
2771 XS  BOSKOOP

Kijk op de website van Esveld voor de actuele openingstijden.

 

Acer showtuin Boskoop
Acer showtuin Boskoop