5 voordelen van een houten tuinbank

Tuinbankje in de voortuin met potten

Tuinbankje in de voortuin met potten

5 voordelen van een houten tuinbank

Een houten tuinbank is niet alleen mooi, decoratief en duurzaam. Met een te verplaatsen tuinbank kun je op elke gewenste plek in de tuin lekker zitten. Voor houten tuinbanken is weinig onderhoud nodig en bovendien zijn ze overschilderbaar in kleuren passend bij je huis.

 

Tuinaankleding

Picknickbankje in de tuin
Picknickbankje in de tuin

Met een houten tuinbank kun je je tuin mooi aankleden. Kussens zijn te koop in veel dessins zodat er altijd wel iets passends te vinden is. Maak je tuin gezellig zoals je ook je huis gezellig maakt. In tijden dat je veel thuis zit is het een voordeel als je een gezellige tuin hebt waarin je je ook kunt vermaken.

Je hebt banken met en zonder leuning. Een bankje zonder leuning geeft mij direct een picknick gevoel. Kleedje erop en lekker iets eten of drinken en dan weer verder met je (tuin)klusje. Op een bankje met leuning zit je vaak langer en relaxter.

 

 

Duurzaam hout

Kijk bij aanschaf goed welk soort hout je koopt. Heeft het een FSC keurmerk? Hout met een FSC keurmerk is afkomstig van een FSC gecertificeerd bos. De FSC organisatie zet zich in voor behoud en verantwoord bosbeheer.

 

Onderhoud

Bankje met pot met planten
Bankje met pot met planten

Is je bank behandeld of niet? Geïmpregneerd hout en hardhout hoef je niet te behandelen, dit gaat jaren mee. Let wel op als je het bankje wilt schilderen. Dan is geïmpregneerd hout niet de juiste keuze. Vraag de leverancier naar het soort hout als het niet duidelijk is.

Een tuinmeubel set wordt in de winter vaak afgedekt of binnen opgeslagen. Een tuinbank laat je meestal gewoon buiten staan. Het mag wat verweren dat past bij een tuinbank.

 

 

Verplaatsbaar

Tuinbankje op balkon
Tuinbankje op balkon

Een zwaar tuinmeubel set pak je niet snel op. Een tuinbank is gemakkelijker te verplaatsen. Je wilt toch lekker in de zon of bij warmte juist in de schaduw zitten? Dan is het wel zo handig als je je zitje op kunt pakken.

Zet ook eens een tuinbankje in de voortuin of op je balkon.

Je kunt het aankleden met leuke potten met bloeiende planten. Zo maak je van je voortuin direct al een gezellig geheel.  In een kleine voortuin of op een balkon is er vaak al snel ruimte voor een leuk bankje.

 

 

Overschilderbaar

Een tuinbankje kun je schilderen in de kleuren van je huis of kozijnen. Zo past het perfect bij jouw stijl en maak je er een mooi geheel van. Ik ben gek op gekleurde tuinbankjes. Aangekleed met veel potten met planten word ik vrolijk van het aangezicht.

Heb jij een leuk bank in je tuin of voortuin? Stuur ons een foto zodat we hiermee ook anderen kunnen inspireren.

 

Email foto naar info@tuinhappy.nl

 

Gieter als tuinaankleding
Wit geschilderde houten tuinbank met pot geraniums

 

Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen. #adv