Piet Oudolf – nieuw boek “Hummelo”

Piet Oudolf Hummelo

Piet Oudolf Hummelo

Piet Oudolf – nieuw boek “Hummelo”

Prachtig nieuw boek over de tuin en voormalige kwekerij van Piet en Anja Oudolf in Hummelo. In het boek, vol prachtige foto’s zijn ook de laatste tuinprojecten in Engeland, Amerika, Duitsland en Nederland opgenomen.

Prachtige foto's boek Piet Oudolf Hummelo
Prachtige foto’s boek Piet Oudolf Hummelo

 

Tuin in Hummelo

De privé-tuin en de kwekerij in Hummelo is de plek waar alles is begonnen. In het boek worden deze prachtige tuin en de kwekerij met bijzondere planten uitgebreid besproken. Zoals bekend is de tuin inmiddels niet meer geopend voor publiek. Ik ben blij dat ik er nog een kijkje heb kunnen nemen in de laatst geopende maand. De foto’s van de bijzondere borders met prachtige combinaties zijn nog steeds voer voor inspiratie.

In de eigen kwekerij in combinatie met de tuin kon Piet en zijn vele professionele tuinvrienden naar hartenlust experimenteren.

Tuin Piet Oudolf in Hummelo (inmiddels gesloten)
Tuin Piet Oudolf in Hummelo (inmiddels gesloten voor publiek)

 

Wereldberoemde tuinprojecten

Piet Oudolf is wereldwijd een bekende ontwerper. In de loop van de jaren is zijn bekendheid gegroeid. Piet heeft veel bekende openbare tuinen ontworpen zoals bijvoorbeeld Lurie Garden. Veel projecten worden uitgebreid besproken. Het boek staat vol prachtige foto’s van deze tuinen en parken. Leuk om ze in de toekomst zelf ook eens te bezoeken. Je kunt er dan wel wat reisjes aan besteden voordat je de vele tuinen en parken hebt gezien. Het boek laat je dit alvast meebeleven.

Park Lurie Garden in Chicago
Park Lurie Garden in Chicago

 

Inspiratie voor je eigen tuin

Het boek inspireert je om plannen te maken voor je eigen tuin. Het gebruik van mooie vaste planten en siergrassen wordt aangemoedigd. Voor Piet Oudolf is de bloeitijd van groot belang. Zorg dat je planten met verschillende bloeitijden in je tijd hebt staan zodat je tuin het gehele jaar interessant is.

Het boek is een aanwinst voor iedereen met een stukje grond. Je kunt van elke tuin een plaatje maken. Met vaste planten is dit vaak minder werk dan je denkt.