Tuincentra staan vol met planten

Tuincentrum De Mooij in Rijnsburg
Tuincentrum De Mooij in Rijnsburg

Tuincentra staan vol met planten

Maak een afspraak en ga lekker naar een tuincentra. Het voorjaar en najaar is de tijd voor nieuwe tuinplanten. De tuincentra staan er dan vol mee.

 

Vaste planten

Vaste en eenjarige planten
Vaste en eenjarige planten

Vaste planten kun je met een gerust hart al planten in april. Deze kunnen tegen een beetje nachtvorst. Met perkgoed moet je wat voorzichtiger zijn. Tot de “IJsheiligen” kun je nog nachtvorst verwachten. Planten  met perkgoed in potten haal je naar binnen als er nachtvorst wordt voorspelt.
Maar ga alvast aan de slag, nu kun je de leukste planten kopen. En zet je terras vol met al dat vrolijks.

Voor vaste planten is de bodem zeer belangrijk. Vaste planten moeten eerst goed wortelen in de grond alvorens ze boven de grond gaan groeien of bloeien. Lees ook onze blogpost over bodemverbetering.

 

 

 

Eenjarigen


Eénjarigen geven snel kleur aan je tuin. Je koopt ze bloeiend en ze gaan een heel seizoen mee. Wil je snel kleur, koop dan éénjarigen zoals Verbena, Pelargonium, Gazania, Viooltjes, etc.
Als je éénjarigen plant in bakken of potten zet ze dan in een bemeste kwaliteitspotgrond. Deze bevat voeding voor langere tijd zodat je plantjes lang bloeien. Zorg na 3 maanden voor nieuwe voeding. Lees ook ons blog “Tuin bemesten, hoe, wanneer en waarom”.
Koop dus bij je planten ook direct goede potgrond.

Tuincentrum de Mooij Rijnsburg
Tuincentrum de Mooij Rijnsburg

Gazon

Heb je een gazon of stukje gras? Houd je je dan aan het vaste onderhoudsschema. Zo voorkom je onkruid en andere gazonproblemen. Vraag gratis ons E-book over Gras aan. Hierin is het onderhoudsschema opgenomen. Een paar keer per jaar aandacht voor voeding/kalk is voldoende voor een geheel jaar een mooie grasmat.

E-book gras
E-book gras

 

Dahlia’s

Dahlia roze creme
Dahlia roze creme

Koop nu knollen van dahlia’s. Ze zijn onooglijk om te zien maar prachtig als ze bloeien. Je plant dahlia’s als de kans op nachtvorst voorbij is.

 

Dahlia’s bloemen vanaf begin zomer tot ver in het najaar. En je kunt er ook prachtige boeketten van maken. Ik ben gek op dahlia’s.

Maar ik niet alleen.

 

 

Boom

Bomen zorgen voor schaduw maar zijn ook een geliefde plek voor vogels. Lees ook ons artikel “Wil je vogels, plant een boom”. Voor elke tuin is er wel een geschikte boom te vinden. Ook voor kleine tuinen.

 

Pluktuin of bloemenmengsel

Bloemenmengsels

Ben je een liefhebber van een pluktuin of wil je graag een bloemenmengsel zaaien? Op een vierkante meter kun je al een pluktuinje maken. Bijen en vlinders zijn je dankbaar. En je beschikt het gehele seizoen over armen vol zelf gezaaide bloemen. Daar word je pas echt vrolijk van.

 

 

Abonneer je op onze Tuin Nieuwsbrief, zo houden we je op de hoogte.

Tuinhappy.nl is een tuin website - tuinblog met leuke ideeën en tips voor je tuin Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl