Runaway Bride Hortensia

Hortensia Runaway Bride
Hortensia Runaway Bride

Runaway Bride Hortensia

– Bloedmooie hortensia met sneeuwwitte bloemen, droomplant bij uitstek –

Deze hortensia is niet voor niets uitgeroepen tot RHS Chealsea Plant of the Year 2018!

Hortensia Runaway Bride is een plaatje om te zien, ragfijne spierwitte bloemetjes. Het lijkt wel een bruidsboeket.
De bloemen zitten niet, zoals gebruikelijk bij een hortensia, aan het einde van de takken. Ze zijn verdeeld over de gehele tak.
Mooie volle takken met veel kleine bloemetjes.
Deze plant spreekt tot de verbeelding. Brengt je snel in zomerse sferen.

 

Hele zomer door bloemen

De plant bloeit de gehele zomer door met een waterval aan prachtig witte bloemetjes. Bij lage temperaturen krijgen de bloemetjes een “blush” effect, ze verkleuren naar zachtroze. Ook in het najaar heb je nog plezier van de plant. De bladeren verkleuren dan naar prachtig zalmroze en zachtoranje.
Deze hortensia is vorstbestendig, een groot voordeel voor planten in potten. Je hoeft ze dan niet binnen te laten overwinteren.

Bloemenkrans

Ik ga snel op zoek naar deze nieuwe hortensia. Ik heb namelijk begrepen dat de takken ook mooi zijn voor bloemenkransen. De lange takken zijn mooi te verwerken in allerlei prachtige bloemdecoraties, waaronder bruidsboeketten.
Door de hangende takken is de plant ook goed te gebruiken in potten voor op terras of balkon. Ook als hangplant erg mooi.
En zoals meerdere hortensia’s kun je ook deze als kamerplant in huis zetten.

Witte hortensia in potten
Witte hortensia in potten

Klein maatje

Deze hortensia wordt niet groot, max. zo’n 60 cm. hoog, dit in tegenstelling tot de gebruikelijke hortensia’s welke wel meters hoog kunnen worden. In Clingendael vind je hiervan prachtige voorbeelden. Dus zeker ook voor kleinere tuinen is dit de perfecte plant.

Standplaats

Zoek voor “Runaway Bride” een plekje in de zon of schaduw. Liefst nog, mocht je hierover beschikken, een plekje in de halfschaduw.

Verzorging

Plantenvoeding is het sleutelwoord voor veel bloemen. Dit geldt niet alleen voor hortensia’s, maar voor alle bloeiende planten in je tuin. Ik kies voor organische meststoffen in korrelvorm. Dit is gemakkelijk rond de plant te strooien en de korrels werken wel 3 maanden.
Lees ook mijn blogpost “Tuin bemesten – waarom, hoe en wanneer“.

De verdere verzorging is als gebruikelijk bij hortensia’s, regelmatig een beetje water geven. Let er bij het aanplanten in potten op dat de pot niet uitdroogt. Plant ze in een kwalitatief goede potgrond en zorg voor steentjes of hydrokorrels onderin de pot.  En uiteraard zorg je voor gaten in de pot zodat de wortels niet kunnen verdrinken. Twee identieke potten met deze witte hortensia bij je voordeur kleden je voortuin mooi aan.

En houd je meer van roze, dan is de Hortensia “Doppio Nuvola” ook een plaatje op je terras.

Hortensia Doppio Nuvola
Hortensia Doppio Nuvola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Tuinhappy 233 Artikelen
Tuinhappy.nl is een tuin website - tuinblog met leuke ideeën en tips voor je tuin Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl