5 redenen voor een regenton

Regenton met gieter

Regenton met gieter

5 redenen voor het plaatsen van een regenton

 

Gieter als tuinaankleding
Gieter als tuinaankleding

Vang jij je regenwater al op? Help ook de natuur een handje en plaats een leuke regenton. Ze zijn er in diverse soorten en maten.

In combinatie met een leuke en handige gieter heb je een prima watergeefsysteem.

 

Waarom een regenton plaatsen?

  1. Wateropslag
  2. Hergebruik water
  3. Kalkvrij water
  4. Tuinaankleding
  5. Kostenbesparing

 

Wateropslag

Wateroverlast
Wateroverlast

Het extreme weer zorgt soms voor enorme hoosbuien. Al het water loopt van het dak direct het riool in, met vaak overstromingen tot gevolg. Als meer mensen een regenton zouden plaatsen, dan zou dat vele liters rioolwater schelen. Je slaat het water op in de ton en kunt het later gebruiken voor je planten, voor het lappen van de ramen of om de auto te wassen bijvoorbeeld.

 


Hergebruik water

Hergebruik water
Hergebruik water

Het is zonde om gezuiverd drinkwater te gebruiken voor je tuinplanten. Uit milieu-oogpunt is dit niet wenselijk.

Regenwater is prima voor je planten en zo geef je regenwater nog een tweede bestemming.

 

Kalkvrij water

Regenwater is, in tegenstelling tot drinkwater, kalkvrij. Dit is zelfs beter voor sommige planten. Met kalkvrij water kun je ook je ramen streeploos schoon krijgen.

 

Tuinaankleding

Kastanje regenton 100 liter
Kastanje regenton 100 liter

Met een mooie regenton kun je je tuin verfraaien. Het geeft sfeer aan je tuin. Er zijn zoveel soorten regentonnen dat er altijd wel een leuk exemplaar voor je te vinden is.

 

Regentonnen zijn in hout en kunststof verkrijgbaar, rond en langwerpig. Ook zijn ze verkrijgbaar met een bloembak of als een muurtje. Als je ruimte genoeg hebt zet dan een flinke ton neer.

 

Deze kastanje regenton (100 liter), welke wordt geleverd met deksel/handvat en kraan zorgt voor een mooie authentieke sfeer in je tuin.

 

Kostenbesparing

Drinkwater gebruiken om planten water te geven is ook nog eens kostbaar. Regenwater valt gratis uit de lucht.

 

Leuke handige tuingieter

Als je een gieter koopt, koop dan een goede. Goedkoop is vaak duurkoop. Een gieter gaat jarenlang mee. Belangrijk is dat de sproeikop niet van de steel kan vallen. Dit is een vaak voorkomend probleem. Ook mag de gieter niet te zwaar zijn.

Kies een tuingieter waar minimaal 5 liter water in kan, anders moet je te vaak heen en weer lopen.

Kies bijvoorbeeld een sproeikop met een schroefdraad aan de steel. Hierdoor kun je de sproeikop naar boven en naar onderen richten en kan deze niet van de steel vallen.

 

 

Tip:

Laat de gieter gerust in je tuin staan voor sfeer. Vul deze met water en de gieter zal niet omwaaien. Haal de gieter met vorst wel naar binnen.