Liefde voor dahlia

Liefde voor Dahlia's

Liefde voor Dahlia's

–  “Liefde voor Dahlia’s” – 

Lees meer over dahlia’s. Ze bloeien de hele zomer door tot oktober. Prachtig voor in de tuin maar evenzo leuk om er bossen vol bloemen van te plukken.

Van “Liefde voor Dahlia’s” word je vanzelf enthousiast voor deze prachtige knolgewassen. Wat een juweeltje dit boek over dahlia’s, vol passie, vol prachtige foto’s en vol met veel informatie.
Iedere liefhebber zou je dit boek kado willen doen.

De 3 schrijfsters

Marlies Weijers, Katja Staring en Linda v.d. Slot (Foto: Trouw)
Marlies Weijers, Katja Staring en Linda v.d. Slot (Foto: Trouw)

Katja Staring is een bekende schrijfster van meerdere mooie tuinboeken. Marlies Weijers heeft met Huub Weijers een dahliakwekerij met het hoogst haalbare duurzaamheidscertificaat. Zij weet dat dahlia’s geluk brengen. En Linda v.d. Slot is getrouwd met een bollenkweker en jeugdvriendin van Marlies.

Samen zijn ze Fam Flower Farm gestart, gericht op de consument.

Je kunt bij hen de bloemen in het najaar bekijken voordat je de knollen koopt. Snuffel tussen de mooiste Dahlia’s en maak prachtige foto’s.

 

 Het boek

  • Informatief
  • Prachtige fotografie
Roze wit dahlia
Roze wit dahlia

Het boek neemt je mee in een reis vanuit heel vroeger. Sinds de eerste ontdekking van de Dahlia wemelt het inmiddels van de nieuwe soorten. En elk jaar komen er 100 – 150 nieuwe soorten bij.

Het boek is zeer informatief. Je treft er tips aan over het bewaren van de knollen, het juiste plantmoment en tips voor lange stelen voor snijbloemen. Veredelaars, volkstuinders, bloemenarrangeurs en stylisten komen aan het woord. Diverse Dahlia-vormen worden besproken. En met een handig alfabetisch overzicht vind je snel de mooiste soorten per categorie.

 

De liefde voor Dahlia spat van de prachtige foto’s af. Geen statische catalogusbeelden, maar prachtige sfeerfoto’s.

 

De Dahlia

Dahlia roze creme
Dahlia roze creme

Dahlia’s zijn er in duizenden vormen en kleuren. Het boek geeft je een inkijkje in de enorme diversiteit. Uit onooglijke knollen komen de prachtigste bloemen. Als je dit eenmaal zelf ontdekt hebt ben je vaak fan voor het leven. Officieel zijn er wel meer dan 62.000 soorten.

Deze bloem zorgt voor emotie. Is prachtig in boeketten en ook een enkele Dahlia in een vaasje krijgt de aandacht.  Dahlia lukt bijna altijd. Ze staan prachtig in borders, maar zijn ook prima geschikt voor een pluktuin of plukhoekje in je tuin.

 

Dahlia als snijbloem

Dahlia is een prima snijbloem. Ze bloeien door tot ver in het najaar en zijn prachtig in een boeket of los in een vaasje. Ik kan iedereen aanraden een eigen pluktuin of plukhoekje te maken. Ze heb je op elk moment de mooiste bloemen tot je beschikking. En het grote voordeel is, de plant blijft continue bloeien tot in het najaar.

Obsessie voor Dahlia

Dahlia in enkel vaasje
Dahlia in enkel vaasje

Ik was al verliefd op deze bloem, maar na het lezen van het boek ben ik nog meer geobsedeerd door deze prachtige bloem.  Ze zorgen inderdaad voor emotie. Met de hashtag #spreadtheloveforflowers kun je ook jouw liefde voor Dahlia’s delen.

Het boek “Liefde voor Dahlia’s kun je bestellen bij de dames van Fam Flower Farm, zij zijn de bedenkers van dit prachtige boekwerk.