Plant nu je bloembollen

Gemengde tulpen in een border

Gemengde tulpen in een border

Plant nu je bloembollen

5 redenen om te kiezen voor bloembollen

– Ervaar het voorjaar
– Nuttig voor bestuivers
– Mooie tuin
– Enorme keuze
– Kado-tip

 


Het voorjaar in aantocht

Met bloembollen maak je de seizoenen mee. Na een donkere winter snakt iedereen naar wat vrolijks in het voorjaar. Bolbloemen zorgen voor kleur en geven de start van de lente aan. Plant je bloembollen daarom op tijd. Daarnaast is het leuk om de bolbloemen te zien groeien. De eerste sneeuwklokjes bloeien al tijdens de wintermaanden. Daarna volgen krokus en narcis al snel. Met tulpen verleng je het lenteseizoen. Kijk daarom goed naar de bloeitijden van je bolgewassen en zorg dat je gedurende langere tijd over bloeiende bolbloemen beschikt.

Gele tulpen en blauwe druifjes
Gele tulpen en blauwe druifjes

 

 

Voor de bijen, hommels en andere nuttige insecten

Bolbloemen zijn een voedselbron voor allerlei nuttige insecten. Voor bestuivers is het belangrijk dat ze vroeg in het jaar voedsel kunnen vinden. Veel gewassen zijn afhankelijk van bestuivers. Je helpt de natuur door vroeg in het jaar te zorgen voor bloeiende planten. O.a. tulpen, narcissen en krokussen helpen hierbij.

 

 

Mooi

En natuurlijk is een tuin met bolbloemen mooi om te zien. Tuinen zien er na de winter vaak dor en saai uit. Het frisse groen en de prachtige bolbloemen geven je tuin direct kleur. Het is al langer bekend dan een mooie tuin rustgevend kan zijn. Je ervaart de natuur om je heen en ziet alles groeien en bloeien. Plant ze ook eens in bloembakken of potten, mooi op je terras of tuintafel.

Narcissen in potten
Narcissen in potten

Enorme keuze

Kijk ook eens goed naar het enorme assortiment aan bloembollen. En kies naast mooie krokussen, narcissen en prachtige tulpen ook eens voor iets bijzonders. Of mix bloembollen eens door elkaar. In Keukenhof waren er dit jaar weer mooie voorbeelden van gemengde bloembollenperken te zien. Combineer gerust lage blauwe druifjes met hogere bolbloemen. De blauwe druifjes en scilla’s vormen een ondertapijt waardoor de hogere bloemen mooi uitkomen. Maak een mooi kleurenpallet welke past bij jouw soort tuin.

Diverse soorten bloembollen
Diverse soorten bloembollen

Kado-tip

Kies ook eens voor een pick-up tasje met verschillende soorten bloembollen.  De mengsels zijn zeer uitgekiend. Je kunt kiezen voor een mengsel op kleur, maar ook mengsels geschikt voor een vogelvriendelijke, vlindervriendelijke of bijenvriendelijke tuin. En wil je graag een bloementapijt, ook daarin is er nog keuze. Voor elk wat wils dus. En zo’n tasje bloembollen leuk om weg te geven maar ook om te krijgen.

Pick-up tasjes met bloembollen
Pick-up tasjes met bloembollen

Kies dus nu je bloembollen uit, plant ze voor de winter (september, oktober of november) en geniet van de mooie kleuren volgend voorjaar.

 

 

 

Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen. #adv.