Bloembollen op pot – voorjaar in je huis

gemixte bloembollen gemixte bloembollen

Bloembollen op pot – voorjaar in huis!

over geurkadootjes en aparte bolgewasjes

Bloembollen op pot

Tulpen in mandje

Tulpen in mandje

Heb je geen bloembollen geplant dit najaar of heb je ook al behoefte aan het voorjaar in je huis? Kies dan voor bollen op pot. Je kunt ze nu volop kopen in de diverse tuincentra. Hoewel ik een winterliefhebber ben, snak ik in huis al wel naar een beetje voorjaar. Na de kerstlichtjes en regen- en sneeuwbuien ben ik wel toe aan een beetje geur en kleur in huis. Het zijn toch de kleine dingen die het doen.

Keuze in overvloed

mix van bloembollen op pot

mix van bloembollen op pot

Er is keuze genoeg. Vrolijk wordt ik van die leuke hippe bloempotjes en mooie kleuren om me heen. Blauwe druifjes, narcisjes, hyacinten, tulpen, krokussen, etc. in mooie kleurtjes.

Ook leuk om ze buiten op een tafeltje voor je raam te zetten of op je balkon. Zorg wel dat je bloempot niet te klein is. Voor bloempotten welke je buiten zet is het belangrijk dat het water weg kan lopen. Een paar potscherven onderin zorgen dat het teveel aan water niet onderin de pot blijft staan. Een mooie toef bloemen krijg je als je ze dicht tegen elkaar aan plant.

Lasagnebeplanting

hyacinten op pot

hyacinten op pot

Het planten in laagjes wordt “lasagnebeplanting” genoemd. Je plant meerdere laagjes bloembollen boven elkaar in een pot. Onderin gaan de bollen welke het laatste bloeien. Vroegbloeiende bollen als sneeuwklokjes zet je dan bovenin de pot. Kijk op mijn eerdergeschreven blogpost voor meer informatie over lasagnebeplanting.

Kies iets aparts

Bijzondere bloempotten

Bijzondere bloempotten

Ook bijzondere bolgewasjes als kievitsbloemen, anemonen en lelietjes van dalen zijn opgepot verkrijgbaar. Mooie fijne bloemetjes. Of bedenk zelf ook eens een originele “bloempot”. Verpot ze b.v. in touwrollen of andere gebruiksmaterialen. 1 bloembol per “bloempot” .

Gemengd

gemixte bloembollen

gemixte bloembollen

Plant ze ook eens gezellig door elkaar, hyacinten, narcissen en blauwe druifjes b.v. Een feest om naar te kijken. Koop diverse potjes en haal de bolletjes uit elkaar. Je plant ze gewoon opnieuw in een bakje met onderin wat potgrond. De hyacint zorgt voor geur in je neus. Een natuurlijke luchtverfrisser en verkrijgbaar in roze, rood, wit en blauw.

Geurkadootje

Ook leuk om cadeau te geven, koop een leuk bloembakje en maak je eigen mix. Hier maak je toch iedereen blij mee?

tulpen op pot

tulpen op pot

hyacinten op pot

hyacinten op pot

 

Foto’s:met dank aan Ibulb en mooiwatbloemendoen.nl

 

 

 

 

Meer interessante tuinonderwerpen:

Volg Tuinhappy op Instagram, Twitter, Facebook, Google+ en Pinterest

Of abonneer je gratis op de Tuin Nieuwsbrief

Bloembollen in pot

Lasagnebeplanting

Winterheide in potten

Winterheide

Anemonen

Anemonen

Viburnum bodnantese 'Dawn'

winterbloeiers

Sneeuwklokjes

Sneeuwklokjes

 

About Tuinhappy
Tuinhappy.nl is een blog met tips voor je moestuin, siertuin of gazon. Meer groen om je heen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips.

1 Comment on Bloembollen op pot – voorjaar in je huis

  1. Buiten sneeuwbuien, binnen lekker met je neus tussen de #bloembollen. Bloembollen op pot = voorjaar in je huis!… https://t.co/CUU1jeewmN

Leave a comment

Your email address will not be published.


*