Zomerbloeiers (bollen in potten)

Zomerbloeiende bollen in potten

Zomerbloeiende bollen in potten

Zomerbloeiers de bollen in potten

Zomerbloeiers :  zomerbloeiende bollen in potten

Zomerbloeiers: Begonia in potten
Begonia
Zomerbloeiers: Agapanthus wit in pot
Agapanthus wit in pot
Gele canna
Gele canna
Calla (Zantedeschia in potten)
Calla (Zantedeschia in potten)
Canna in div. kleuren
Canna in div. kleuren

 

 

 

 

 

 

Deze maand staan de zomerbloeiende bollen in potten in de belangstelling. En terecht, er is een breed assortiment verkrijgbaar waarmee je snel een soort “verplaatsbare tuin” kunt maken.

Met bloeiende bollen in gezellige potten of bakken tover je je terras in 1 klap om tot een fleurig geheel. Niet alleen leuk voor een feestje, maar daarnaast in het bijzonder voor de hele zomer.

De bekendste op een rijtje:

1. Begonia
2. Lelie
3. Calla (Zantedeschia)
4. Agapanthus
5. Galtonia
6. Ornithogalum
7. Gladiool
8. Eucomis
9. Dahlia
10. Canna

Prachtriet (Canna

Gele canna
Gele canna

 

De Canna (of bloemriet) is één van mijn favorieten. Met deze plant tover je je terras om tot een mediterrane plek. Canna’s zijn er onder andere in geel, oranje en rode kleuren. Lekker fel dus.
Canna’s worden in de zuidelijke landen vaak in perken geplant. Canna’s zijn niet winterhard, je zult ze dus voor de vorstperiode binnen moeten halen. Zet ze in de zomer wel op een zonnige plaats, want het zijn zonaanbidders.

 

Canna in div. kleuren
Canna in div. kleuren

Agapanthus

Agapanthus wit in pot
Agapanthus wit in pot

De Agapanthus is een wat meer statige plant, met rechtopstaande bloemen, meestal wit of blauw. Er zijn winterharde en niet winterharde planten. Planten welke geen bladverliezen zijn niet winterhard en moet je dus naar binnenhalen. De planten hebben een wat koudere tijd nodig om weer nieuwe neusjes te kunnen maken. We knippen ze elk jaar boven de pot af, vervolgens geven we ze af en toe wat water in de winter. Tenslotte wordt regelmatig een scheutje plantenvoeding beloond met veel bloemen.

Begonia

Werd vroeger vaak als een wat ouderwetse plant betiteld. Ten onrechte want vanwege de leuke kleurtjes en de enorme lange en rijke bloei mag je deze eigenlijk niet missen op je terras. Ze houden van een plekje in de halfschaduw. In de zon drogen te ze snel uit. Zoals bij veel planten kun je het beste de uitgebloeide bloemen af en toe verwijderen, de plant beloond je vervolgens met een scheut nieuwe bloemen.

 

Wat vind je nog meer in dit tuinblog? Kijk verder op

www.tuinhappy.nl/tuinblog