Keukenhof aanplant bollen

Keukenhof bloembollen
Keukenhof bloembollen

Keukenhof start met planten bloembollen

De 40 tuinmannen van Keukenhof hebben er weer een hele klus aan. Ca. 7 miljoen bloembollen worden met de hand geplant. En voor de kerst moeten ze in de grond zitten. Een flinke klus. Maar Keukenhof zal dan ook weer het beste van het beste laten zien.
Bestaande en nieuwe exposanten leveren de bloembollen. De ontwerpers maken er vast weer een plaatje van. Ik ga zeker kijken.

 

Openingsperiode Keukenhof 2023

Keukenhof avondlicht
Keukenhof bij avondlicht

Vanaf donderdag 23 maart tot en met zondag 14 mei is het park open van 08.00 tot 19.30 uur.

Ik kan je aanraden het park ook eens tegen de avond te bezoeken. Het avondlicht schijnt dan mooi over de kleurrijke bloemen. Je kunt er dan prachtige foto’s maken met mooi strijklicht.

Ook de wisselende binnententoonstellingen zijn zeker de moeite waard. Je treft er niet alleen bloembollen, maar ook snijbloemen en kamer- en tuinplanten. De sierteeltsector laat de mooiste soorten zien.

Voor tickets kun je kijken op www.keukenhof.nl

Prachtige bloesembomen
Prachtige bloesembomen

 

Prachtige bloembollenborders in Keukenhof
Kleurrijke bloembollenborders

 

Inspiratie voor je tuin

Je kunt er inspiratie opdoen voor je eigen tuin. Je ziet er de prachtigste bloembollensoorten. Maar ook vind je combinaties van verschillende bloembollen zoals bijvoorbeeld tulpen en blauwe druifjes. Hieronder een aantal foto’s van borders van een eerder jaar.
Probeer dit ook gerust eens uit. Een onderbeplanting van een laag soort gecombineerd met een hoger soort. Kijk goed naar de hoogte als je de bloembollen koopt. En stuur ons gerust eens foto’s van jouw combinatie.

Mooie mix van zachtrose tinten
Mooie mix van zachtrose tinten

 

Idee voor je tuin, bloembollen gemengd planten
Idee voor je tuin, bloembollen gemengd planten

Bloembollen in potten

Naast perken met bloembollen vind je ook tuinopstellingen. Leuke hoekjes in de tuin welke je kunt aankleden met bloembollen. Plant gerust een plantenbak vol bloembollen. In het voorjaar word je vrolijk van al die kleurtjes.

 

Bloembollenmix in potten
Bloembollenmix in potten

Probeer ook eens lasagnebeplanting. Hierbij plant je bollen in verschillende laagjes in potten.
Lees ook onze blogpost over een gemengde bloembollenrand langs je terras.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuinhappy.nl is een tuin website - tuinblog met leuke ideeën en tips voor je tuin Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl