Keukenhof – bollen planten

Keukenhof bloembollen planten
Keukenhof bloembollen planten

Keukenhof – bollen planten

Het seizoen 2021 is weer gestart voor Keukenhof. Op 8 oktober zijn de eerste bollen geplant. En dat is altijd een persmomentje waard bij de historische Molen op het park. En ga er maar aan staan. 7 Miljoen bollen planten.

2020 was geen goed jaar voor Keukenhof. Corona gooide vlak voor de opening roet in het eten, het park kon niet open. Toch hebben veel mensen de prachtige video’s bekeken die online flink werden gedeeld.

In 2021 hopen we weer tussen de kleurige bloemen te kunnen lopen. En vooral ruiken. Want in Keukenhof heb je al je zintuigen nodig.

Prachtige bloembollenborders in Keukenhof
Prachtige bloembollenborders

 

Openingsperiode Keukenhof

Keukenhof is open van 20 maart 2021 tot 09 mei 2021. Bekijk de website van Keukenhof voor meer informatie.

 

Inspiratie voor je tuin

Je kunt er inspiratie opdoen voor je eigen tuin. Je ziet er de prachtigste bloembollensoorten. Maar ook vind je combinaties van verschillende bloembollen zoals bijvoorbeeld tulpen en blauwe druifjes. Hieronder een aantal foto’s van borders van vorig jaar.
Probeer dit ook gerust eens uit. Een onderbeplanting van een laag soort gecombineerd met een hoger soort. Kijk goed naar de hoogte als je de bloembollen koopt. En stuur ons gerust eens foto’s van jouw combinatie.

Combinatie van verschillende tulpen (foto Keukenhof)
Combinatie van verschillende bloembollen soorten
Kleurrijke border in Keukenhof
Kleurrijke border

Bloembollen in potten

Naast perken met bloembollen vind je ook tuinopstellingen. Leuke hoekjes in de tuin welke je kunt aankleden met bloembollen. Plant gerust een plantenbak vol bloembollen. In het voorjaar word je vrolijk van al die kleurtjes.

Manden met bloembollen
Manden met bloembollen (hyacint, tulp, fritillaria)
Plantenbak vol met bloembollen
Plantenbak vol met bloembollen

Probeer ook eens lasagnebeplanting. Hierbij plant je bollen in verschillende laagjes in potten.
Lees ook onze blogpost over een gemengde bloembollenrand langs je terras.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuinhappy.nl is een tuin website - tuinblog met leuke ideeën en tips voor je tuin Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl