Taxus – weinig onderhoud – altijd groen – ideale haagplant

Taxus vormsnoei haagplant altijd groen

Taxus vormsnoei haagplant altijd groen

Taxus

Altijd groen – ideale haagplant – weinig onderhoud – vormsnoei – vaste plant

Altijd groen

Taxus is een fijnbladige plant. De plant blijft zowel in de zomer als in de winter mooi groen. Als in de winter alle bladeren van de bomen vallen, geeft Taxus structuur aan je tuin. De vormen blijven goed zichtbaar en ook met sneeuw ziet het er mooi uit.

Altijd groene hagen
Altijd groene hagen

Taxus, ideale haagplant

Een haag moet groen zijn en blijven. En het liefst wil je er niet veel werk aan hebben. Deze haagplant is daarom ideaal. De plant groeit niet snel. Je hoeft de plant dan ook maar één of twee keer per jaar te snoeien. Taxus groeit ook mooi vol en vormt een mooie dichte haag.
Snoei wel op een vorstvrije dag anders kan de plant beschadigen. Ook op heel zonnige dagen moet je niet snoeien. Dit geldt voor alle planten. Op zonnige dagen is er kans op uitdroging.
Kijk voor informatie over snoeien ook op de website Taxus bij Taxustopper.nl

 

Weinig onderhoud

Wil je weinig onderhoud? Net zoals alle vaste planten moet je Taxus bemesten. Strooi tweemaal per jaar organische meststofkorrels. In maart/april en in juni/juli. Dit is voldoende voor een heel jaar een mooie volle groene plant.

Kasteeltuin met Taxus haag
Kasteeltuin met Taxus haag

Vormsnoei

Deze tuinplant is bijzonder geschikt voor vormsnoei, Topiary. Al heel lang is deze tuinplant bekend in het Openbaar Groen en in Openbare Tuinen en Kasteeltuinen zoals Versailles, Schönbrunn en Paleis het Loo. Er worden kunstwerkjes van gemaakt. De plant worden gebruikt voor lage haagjes waartussen bloeiende planten worden geplant. Maar ook metershoge strakke hagen zijn vaak van Taxus.
In de moderne strakke tuin zie je deze haagplant ook steeds meer. Ze worden in een blokvorm geknipt. Nu de buxusmot veel buxushaagjes heeft aangetast zie je steeds vaker Taxus als goede vervanger.

Topiary - vormsnoei
Topiary – vormsnoei

Vaste plant


Taxus kan jarenlang in je tuin blijven staan. Het is een zeer degelijke vaste plant. Vooral kleine vogels zoals het winterkoninkje vinden er een verblijfplaats. De plant groeit niet snel. Let bij aanschaf goed op het formaat. Kijk bijvoorbeeld op Taxus kopen bij taxustopper.nl Het kan anders lang duren voordat je de gewenste vorm/maat bereikt hebt.
Zorg bij aanplant wel voor een goede start. Voor alle vaste planten geldt dat je bodem in orde moet zijn. Pas anders bodemverbetering toe. Meng bestaande grond met een goede bodemverbeteraar. Deze bevat voldoende humus en organische stof. Zo droogt je plant minder snel uit, houdt de grond beter vocht vast en worden meststoffen beter opgenomen.

Het snoeisel wordt verzameld voor het maken van medicijnen. Kijk op de website “Vergroot de Hoop” waar en hoe je snoeisel kunt inleveren.

Taxus, ideale degelijke vaste plant geeft een mooie groene structuur aan je tuin. Heb jij mooie foto’s? Stuur ze ons ter inspiratie van anderen gerust door: info@tuinhappy.n

 

 

Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen.