Crocosmia, kleurmaker voor je tuin

Crocosmia Crocosmia

Crocosmia, kleurmaker voor je tuin.

"<yoastmark

Een bloembol welke bloeit in de zomer, van oranjegeel tot knalrood.
Met Crocosmia wordt het gegarandeerd een warme nazomer. Vanaf augustus – soms al iets eerder – kun je genieten van de rijk bezette bloemaren. Prachtig in combinatie met andere nazomerbloeiers en siergrassen.

Kleurenpalet

Met Crocosmia geef je een flinke dosis kleur aan de tuin. Van oorsprong is Crocosmia oranje van kleur, maar inmiddels kun je kiezen uit een ‘range’ van kleuren, van oranjegeel tot scharlakenrood. Dit vurige kleurenpalet maakt van de Crocosmia een flamboyante verschijning in de tuin. Dat wordt nog eens versterkt door de zwierige, opgaande bloeiwijze én de vele bloemetjes op een bloemaar.

 

Crocosmia houdt van zon

Crocosmia (ook wel bekend onder de naam Montbretia) is een zomerbloeiende bloembol. De bloembolletjes plant je in het voorjaar. Doe dat op een zonnige plek, want Crocosmia is een echte zonliefhebber. Verder heb je er geen omkijken naar. In de loop van de zomer verschijnen de eerste bloemknoppen. Zodra die opengaan, kun je genieten van een vurig kleurentafereel.

Crocosmia-effect

Wil je de zomer vieren met een groots kleurenspektakel in je tuin? Combineer deze bloembollen met andere zomerbollen die in de (na)zomer bloeien, zoals dahlia’s en gladiolen. Crocosmia kan ook als kleuraccent worden toegepast: plant bijvoorbeeld knalrode Crocosmia in een overwegend blauwpaarse border. Het effect is heel verrassend; de energie spat ervan af!

Combinaties met andere zomerbloeiers

CroCrocosmia Lucifer met dahlia

CroCrocosmia Lucifer met dahlia

Variatie maakt je tuin levendig; je blijft ernaar kijken. Varieer niet alleen met bloemkleuren, maar ook met bloemvórmen. De lange bloemaren van Crocosmia kun je bijvoorbeeld mooi combineren met platte zomerbloemen, denk aan duizendblad (Achillea) en zonnekruid (Helenium).

Weetjes

  • Plant ten eerste wat extra bollen op een zonnig plekje in je tuin om van te plukken. De bloem is vervolgens heel goed houdbaar op de vaas.
  • Na de bloei groeien er bessen aan de stelen, waarmee de herfst zijn intrede doet. Geniet ervan!
  • De meeste soorten zijn winterhard als de grond in de tuin goed afwatert. Volgend jaar zomer begint het kleurenfestijn weer opnieuw

 

Crocosmia Lucifer

Cr. Lucifer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Crocosmia crocosmiiflora John Boots

Cr. crocosmiiflora John Boots

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s: Ibulb

 

Wat vind je nog meer in dit tuinblog:

 

1. – tuin bekalken, waarom?

2. – gazonspecial, gratis e-book groen gazon

3. – regenvriendelijke tuin, doe je ook mee?

4. – wadi, vogels zijn je dankbaar

Gratis E-book "Hoe? Groen Gazon"

 

About Tuinhappy
Tuinhappy.nl is een blog met tips voor je moestuin, siertuin of gazon. Meer groen om je heen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*