Rosarium Boskoop

Rosarium Boskoop

Rosarium Boskoop

Rosarium Boskoop

Het rozenpark in Boskoop staat van mei tot oktober in bloei. Ieder jaar weer een plaatje om te zien. Het park is omgeven door mooie hoge bomen.

 

Locatie

Je vind het Rosarium op Parklaan 4 in Boskoop, tegenover het NS Station. Er is gratis parkeergelegenheid en mogelijkheid om koffie te drinken.

 

Historie

Rozenpark Guldemondplantsoen
Rozenpark Guldemondplantsoen

In juli 1933 is het rozenpark, ook wel Guldemondplantsoen genoemd, geopend. De tuin werd eigendom van de gemeente Boskoop.
Ingenieur S.G.A. Doorenbos, destijds directeur gemeenteplantsoenen in Den Haag heeft de tuin ontworpen. Het middelste gedeelte bestaat helemaal met perken rozen.

 

 

 

 

Rozensoorten

Rozenperken
Rozenperken

Het rozensortiment is actueel. Wel ca. 160 rozensoorten en 2.600 rozen (trosrozen en theehybriden) zijn er aangeplant. Ieder jaar vind de keuring van Excellence Roses plaats in het Rosarium. Het sortiment is aan verandering onderheving. Nieuwe rassen komen van veredelaars van over de hele wereld. Deze worden geschonken aan het Rosarium. De keuringen van nieuwe rozensoorten vindt in diverse Rosaria plaats. De Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC) organiseert ieder jaar de keuringen van de rozen.

 

Locatie trouwfoto’s

Het park wordt veel gebruikt voor het maken van trouwfoto’s. Het is er een mooie romantische plek voor.

 

Onderhoud park

Onderhoud rosarium Boskoop
Onderhoud rosarium Boskoop

Een compliment voor de vrijwilligers, het park ziet er prachtig onderhouden uit.
Vrijwilligers zorgen voor het onderhoud van het park. Zij zorgen voor de snoei- en bemestingswerkzaamheden.
De rozenstruiken bloeien lang omdat uitgebloeide trossen snel verwijderd worden.

Er is onderbemaling aangebracht in de tuin. Dit zorgt ervoor dat de planten van grote droogte minder snel uitdrogen. Er is geen sproei-installatie aanwezig. De Boskoopse grond is een vruchtbare grond en volgens de vrijwilliger prima grond voor rozen.

Eén van de vrijwilligers gaf aan dat het mooi werk is in de buitenlucht. In groepjes zorgen ze gezamenlijk dat de tuin er mooi bij staat. Vanaf het terras van Café de Roos heb je een prachtig uitzicht op het park.

Wil je als vrijwilliger helpen? Neem dan contact op met het Rosarium: www.rosariumboskoop.nl