Tuinen van Meise – Plantenparadijs

Tuinen van Meise

Tuinen van Meise

Tuinen van Meise – Plantenparadijs

92 ha. – park – 18.000 plantensoorten –  plantenkassen – herbarium – tuinwinkel

en hier meer over andere actuele tuinevents

Onlangs een kijkje mogen nemen in de Tuinen van Meise. Verbazingwekkend.

Veel mensen kennen dit plantenparadijs nog niet. Voor liefhebbers van groen is dit een “must have seen”.  Nog geen half uurtje rijden vanaf de nederlands/belgische grens!

Park

Tuinen van Meise - park
Tuinen van Meise – park

tuinhappy-nl-tuinen-van-meise-kasteelTuinen van Meise is niet alleen een prachtig park voor wandelaars. Hoewel je hier uren kunt dwalen langs de prachtige waterpartijen. De Tuinen liggen rondom het prachtige kasteel Bouchout. Bijzonder van deze Tuinen is dat de bomen en planten zijn gelabeld. Hier kun je de naam van de boom en struik zien evenals de vorm en de grootte. Aan de labelling is veel aandacht besteed, overal vind je de bordjes. Bij tuin- en groencentra koop je bomen en planten in kleine potten. Hier kun je met eigen ogen zien hoe de planten er in vol ornaat uitzien.

naambordjes
naambordjes

 

 

Plantenkassen

Toortsgember "Etlinga Elatior"
Toortsgember “Etlinga Elatior”

Het plantenpaleis is een pareltje binnen het totale park.
Het kasklimaat in de div. kassen is aangepast aan de verschillende soorten planten.
Er zijn div. plantencollecties met internationale bekendheid te bezichtigen. Palmvarens, orchideeën, cactussen en succulenten, waterplanten, palmbomen, etc. teveel om op te noemen.

Waterlelie Nymphaea "Director G.T. Moore"
Waterlelie Nymphaea “Director G.T. Moore”

Tuinwinkel

De tuinwinkel, kun je voor groenliefhebbers beter een snoepwinkel noemen. Tuin- en plantenboeken, botanische illustraties, bloemen- en plantenzaden en een selectie bijzondere planten zoals vleesetende planten en kruidje-roer-me-niet.

Kruidje-roer-me-niet

Kruidje-roer-me-niet
Kruidje-roer-me-niet

Deze laatste heb ik in het park zien staan en in de tuinwinkel direct aangeschaft. Het bijzondere aan dit plantje is dat het zijn bladeren dichtvouwt bij aanraking. Na ongeveer een half uurtje gaan ze weer open. Ook als het donker is sluiten de blaadjes.

Herbarium

Victoriaanse kas
Victoriaanse kas

De Tuinen zijn het komend najaar in herfstkleuren nog een bezoek waard. Maar komend voorjaar breng ik zelf zeker weer een bezoek aan De Tuinen. Ben nieuwsgierig naar de voorjaarsbloeiers. Het herbarium heb ik deze keer gemist. Deze zal ik dan zeker bekijken, er staan 4 miljoen stuks gedroogde planten opgeslagen.

 

Groot Fan

Cornus Controverse "Variegata"
Cornus Controverse “Variegata”

Voor versnaperingen kun je o.a. terecht in een prachtige orangerie. Maar ook een groot event is hier te organiseren. Een zeer geslaagd feest was de reden van mijn bezoek aan de Tuinen van Meise dit weekend.

Maar goed ook want ik ben nu groot fan van deze prachtige locatie en kan het iedere groenliefhebber van harte aanraden.

En neem je fototoestel mee 🙂

www.plantentuinmeise.be