Appeltern

Duurzaam Tuinieren (Appeltern - Fred Roest)

Duurzaam Tuinieren (Appeltern - Fred Roest)

Appeltern kies voor duurzaam tuinieren –

1 maart opent Tuinen van Appeltern de deuren weer. Als je inspiratie wilt opdoen dan is dit park een prima plek

Een nieuwe manier van tuinieren

Er is meer bewustwording voor een duurzame, klimaatvriendelijke tuin met meer biodiversiteit. Maar hoe begin je hieraan?
Ook in de Tuinen van Appeltern is de omslag gaande. Betere zorg voor het bodemleven, minder spitten, zuiniger gebruik van water en snoei-afval hergebruiken. Een aantal activiteiten waar meer aandacht voor is. Ook wordt er gebruik gemaakt van biologische middelen om ongedierte te bestrijden.

Vaste Planten Tuin
Vaste Planten Tuin

Voorbeeld tuinen

In de diverse voorbeeld tuinen kun je zien hoe er wordt omgegaan met de verhouding steen en groen. En zijn er voorbeelden van wateropvang en half doorlatende bestrating. Ook een stukje gazon kan prima als waterbuffer dienen. Het water stroomt dan niet direct het riool in maar wordt opgevangen in je tuin. Door je tuin goed in te richten kun je het water enigszins sturen. Bekijk ook onze tips over duurzaam tuinieren.

Naast een bezoek aan de voorbeeld tuinen kun je in Appeltern ook workshops volgen en tuinadvies krijgen.
Appeltern kan je op deze manier ook helpen bij het verduurzamen van je tuin. Vanaf 1 maart is het tuinseizoen weer geopend. Neem een kijkje op de website van het park voor huidige openingstijden.

Groene Tuin (Appeltern)
Groene Tuin (Foto: Appeltern)