Houd je tuin gezond

Houd je tuin gezond

Houd je tuin gezond

Houd je tuin gezond

– Hoe je plantenziektes en ongedierte kunt herkennen en bestrijden –

Een handig nieuw boek van Bärbel Oftring met veel foto’s. Dit helpt je om te achterhalen wat er met jouw plant aan de hand is en wat je eraan kunt doen met natuurlijke plantenbeschermingsmiddelen. Maar vooral geeft het boek goede informatie over het voorkomen van ziektes en plagen.

 

 

 

Handige tips

Schimmels in tuinplanten
Schimmels in tuinplanten

Het boek geeft veel tips om je planten gezond te kunnen houden. Tips om ervoor te zorgen dat ziektes en ongedierte je planten niet kunnen aantasten. Dit is natuurlijk ten alle tijde beter dan je toevlucht te moeten nemen tot bestrijdingsmiddelen. Er is aandacht voor natuurlijke plantenbescherming. Ook geeft ze aan hoe je met milieuvriendelijke producten je plant gezond kunt houden en geeft ze je informatie over natuurlijke vijanden.

 

Duidelijke foto’s

Ziekten en plagen in de tuin
Ziekten en plagen in de tuin

Het boek staat vol met duidelijke foto’s van de plagen en aantastingen in diverse stadia. Zo kun je gemakkelijk herkennen wat het probleem is.
Het probleem wordt besproken met in het paspoort naast de (wetenschappelijke) naam ook de lengte, levensvorm, actieve periode en plantensoorten waarop het probleem zich voordoet.

 

Natuurlijke oplossing voor 100 tuinproblemen

Met dit boekje in huis voorkom je dat je je toevlucht moet nemen tot het verwijderen van planten of het gebruik van chemische middeltjes. Het is een belangrijk naslagwerk voor elke tuinliefhebber en zou bij iedere tuineigenaar in de kast moeten staan.

 

Bärbel Oftring is naast schrijfster ook bioloog, redacteur en uitgever van zakboekjes en veldgisten.

Eerder gaf ze het boekje “Kruid of Onkruid” uit.