Bloembollenwijzer van Jacqueline van der Kloet

Bloembollenwijzer van Jacqueline van der Kloet

Bollenwijzer van Jacqueline van der Kloet

De Bollenwijzer geeft tips voor het aanplanten van bloembollen en combinaties met vaste planten

“Toveren met bollen en vaste planten”

Toveren kan ze zeker, Jacqueline van der Kloet. Ze is één van de bekendste bloembollenexperts. Veel gevraagd voor het ontwerpen van bekende tuinen zoals Floriade, het Lurie Park in Chicago en Huis ten Bosch Nagasaki.  Samen met Piet Oudolf heeft ze diverse unieke tuinen ontworpen.

 

Combinaties met bloembollen

Keukenhof, bloembollen gemixt
Keukenhof, bloembollen gemixt

Jacqueline is gespecialiseerd in het maken van combinaties. Combinaties met diverse soorten bloembollen, maar ook met bloembollen en vaste planten. Op een ondertapijt van lagere soorten komen de hogere soorten prachtig uit. Door een juiste mix van bloembollen geniet je niet alleen in het voorjaar, maar ook in de zomer en het najaar van bloeiende bloembollen.

 

Natuurlijke uitstraling

De ontwerpen van Jacqueline van der Kloet ogen natuurlijk. Het zijn geen vaste rijtjes van bekende tulpensoorten en narcissen. Er wordt gekozen voor mooie kleurencombinaties en een goede opvolging van bloeitijden. In ieder seizoen is er iets moois te zien. Het planten gebeurt op een natuurlijke manier, vaak door het strooien van een mix van bloembollen door de border. Daar waar de bloembollen vallen worden ze ook geplant. Dit geeft een mooi natuurlijk effect.

 

Tips bij het planten van bloembollen

Lees in de Bollenwijzer meer over het juiste plantgereedschap en tijdstip van planten.
En bekijk zeker ook de prachtige foto’s in de Bollenwijzer van de diverse parken en bekende tuinen met bloembollen.

Bloembollen op kleur

De Bollenwijzer geeft je tips over het op kleur aanplanten. Je krijgt een idee welke planten goed combineren met een bepaalde kleur bloem. Per maand wordt aangegeven wanneer bloembollen bloeien.

Lees ook ons eerder geschreven blog over “Bloembollen mixen” en ons blog met tips voor een “Vrolijke voorjaarstuin”.
Heb je geen tuin, dan kun je een mini bloembollentuin maken in potten door  zogenaamde “lagsagnebeplanting”. Je plant de bloembollen dan in laagjes in de pot.

Voortuin met vaste planten
Voortuin met tulpen, botanische tulpen en vaste planten

 

Bloembollen in het gras

Je ziet steeds meer bloeiende bloembollen in gazons. Bijen kunnen er al vroeg in het voorjaar voeding uithalen. Jacqueline geeft tips hoe je dit het beste kunt aanpakken. Je wilt immers ook je gazon nog mooi houden.

 

Lijst met soorten in de Bollenwijzer

Als je het lastig vindt om bloembollen zelf uit te zoeken, maak dan gebruik van de lijst met foto’s achter in het boek. Of bekijk de mooie projecten in binnen- en buitenland op haar eigen website.

 

Ik heb dit boek ontvangen als recensie exemplaar en ik vind het een mooi naslagwerk om ieder jaar weer een mooi bloembollenplan te maken. Voor tuinliefhebbers is het een mooi kado om te krijgen.

Bollenwijzer
Bollenwijzer