Onderwereld van de tuin

De onderwereld van de tuin - Romke v.d. Kaa

De onderwereld van de tuin - Romke v.d. Kaa

De onderwereld van de Tuin

Nieuw tuinboek van Romke van de Kaa

“In een emmer tuingrond zit meer biodiversiteit dan in de hele Amazone”.

Wat zit er onder de grond

Romke van de Kaa - tuinjournalist
Romke van de Kaa – tuinjournalist

De bekende tuinjournalist Romke van de Kaa duikt voor dit boek onder de grond. Hij neemt je mee naar een andere wereld. De microwereld van larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Al deze diertjes maken het mogelijk dat je planten groeien en bloeien.

Je krijgt, na het lezen van dit boek, een andere kijk op je tuin.

 

 

 

Bekijk de wereld door de ogen van een mier

Biodiversiteit onder de grond
Biodiversiteit onder de grond

De tuinwereld is veel meer dan wij zelf kunnen ervaren. Flora en Fauna werken samen. Ga met dit boek mee op reis naar de onderwereld van je tuin.

Graaf bijvoorbeeld eens een plant op die er al een tijdje staat. De helft van de plant zit boven de grond en de andere helft eronder. Onder de grond wemelt het van de diertjes. Boven de grond heb je bloemen en planten en onder de grond een totaal andere wereld die dag en nacht actief is.

 

Prettig en leuk geschreven boek

Het boek is geen encyclopedie, maar prettig en leuk geschreven. Je gaat mee op ontdekkingsreis en komt o.a. de geheime gangen en labyrinten van wormen, mollen en veenmollen tegen.  Het nut van slakken en aaltjes wordt uitgelegd en veel meer over de onderwereldbewoners.

Het boek gaat niet alleen over macrofauna, alles wat je met het blote oog kunt zien, maar ook over springstaartjes, mijten en microben.

 

Knipselveld moestuin - Tuinhappy
Knipselveld moestuin

Ik ben naar aanleiding van dit boek gestart met een knipselveldje. Oude plantendelen niet meer wegbrengen als groenafval maar verknippen tot een mulchlaag. Deze afdeklaag wordt “opgegeten” door het bodemleven. Je bodem krijgt meer structuur en voeding en je voorkomt onkruid.

De kringloop van het leven is op deze manier goed te zien in je tuin.

Het boek is een aanrader voor iedereen met een tuin of moestuin.