Groene aanslag verwijderen
Oplossing voor groene aanslag
Heb je ook last van vieze groene aanslag terras, potten, schutting of houten vlonders?
Hoe kun je het beste groene aanslag verwijderen? Lees verder.
Wat is groene aanslag?
Het is een vieze, vettige laag van allerlei vuil, mossen, algen, diertjes, zand, etc. Je treft het met name aan op vochtige plekken of plekken in de schaduw.
Ook op plekken waar veel natte bladeren blijven liggen tref je vaak een groene aanslag aan. Je kunt het niet voorkomen. Bijna iedereen heeft er wel last van. De laag is met een doekje niet simpel te verwijderen en groeit steeds verder aan.
Waar vind je groene aanslag?
Meestal zie je groene aanslag op je terras, op bloembakken en potten, tuinbeelden en schuttingen. Maar ook houten vlonders en houten terrassen zijn vatbaar voor de aanslag. Heb je een hobbykasje, zorg dan ook dat je de aanslag weghaalt. In het voorjaar zorgt het voor minder licht in je kas. Groene aanslag is een lelijk gezicht, maar niet alleen dat.
Waarom de groene laag verwijderen?
De groene laag op je terras en looppaden is ronduit gevaarlijk. Na een regenbui of met vochtig weer wordt de laag spekglad. Je zult niet de eerste zijn die in eigen tuin ten val komt. Zeker op houten vlonders moet je zeer oppassen. De kans op uitglijden is na de winter heel groot.
Hoe verwijder je de aanslag?
Je kunt de aanslag op meerdere manieren verwijderen. Grote stukken kun je met een hogedruk spuit afspuiten. Dit is wel veel werk en het kost veel water.
Mijn ervaring met een hogedrukreiniger is dat er ook een klein laagje beschermend laagje van je terrastegel wordt verwijderd. Dit laagje zorgt er nu juist voor dat je minder snel aanslag op je tegels krijgt. Voor grote oppervlakken is het echter wel effectief.
Ook wordt er wel schoonmaakazijn of strooizout gebruikt. Pas hiermee op! Middelen die niet zijn toegelaten voor gebruik op je terras kunnen lelijke vlekken achterlaten welke je niet meer kunt verwijderen. Probeer eerst een stukje uit alvorens je je dure terras beschadigd.
Schrobben met groene zeep werd vroeger wel toegepast. Je moet wel flink boenen wil je het met schrobben kunnen verwijderen.
Voor kleinere oppervlakken zoals tuinmeubels, bloembakken, bloempotten, stukje terras of vlonder, kun je het beste een groene aanslagreiniger gebruiken.
Het beste kun je direct in het voorjaar starten met verwijderen. In de zomermaanden is de kans op aangroei bijna nihil. De zon zorgt ervoor dat er minder aanslag bijkomt. Juist in de natte herfst- en wintermaanden groeit de aanslag.
Welke manier je ook kiest, zorg in ieder geval voor een veilige tuin waarin niemand kan vallen.
Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen #advertorial #adv